Input your search keywords and press Enter.

Modernizacija graničnog prijelaza Gornji Brgat početkom 2016.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić održao je jučer radni sastanak sa zamjenikom ministra financija Republike Hrvatske Igorom Rađenovićem i pomoćnikom ministra Borisom Šuvakom.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Uprave Vodovoda Valentin Dujmović, član Uprave i direktor Pero Mišković, te tehnički direktor Ljubomir Medaković, ali i načelnik Općine Ravno Andrija Šimunović.

Tim predvođen zamjenikom i pomoćnikom ministra Borisa Lalovca prethodno je obišao granični prijelaz Gornji Brgat u čiju će izgradnju u sklopu Schengenskog procesa Ministarstvo financija uložiti 75 milijuna kuna sredstava osiguranih  iz EU fondova.

Zamjenik ministra istaknuo je granični prijelaz Gornji Brgat kao jedan od 10 najvažnijih u Republici Hrvatskoj čija je modernizacija prioritetna. -‘Granične prijelaze držimo točkama spajanja, a ne točkama razdvajanja’, komentirao je Rađenović. U sklopu projekta na optimalan način riješit će se i pitanje vodoopskrbe graničnog prijelaza, te postaviti infrastrukturni uvjeti za buduća ulaganja.

Gradonačelnik Andro Vlahušić iskazao je zahvalnost Ministarstvu financija i Vladi RH na ovoj investiciji. -‘Dubrovnik želi integraciju općina Neum i Ravno u geopolitički prostor Dubrovnika, a vodeći prvenstveno interesa o zaštiti izvorišta Omble jer se čitavo  područje Ivanice nalazi u prvoj zoni sanitarne zaštite izvorišta’, kazao je ovom prilikom.

Izrada projektne dokumentacije bit će završena do kraja godine, a radovi na graničnom prijelazu će započeti početkom 2016.

Petar Ipšić, Grad Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)