Input your search keywords and press Enter.

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž primili su danas, 30. rujna u gradskoj vijećnici izaslanstvo Bad Homburga, jednog od gradova prijatelja Grada Dubrovnika.

 

I ove godine nastavlja se dugogodišnja suradnja dvaju gradova kroz razmjenu mladih. Nakon što je 11 mladih plesača plesne skupine Convivo posjetilo Bad Homburg u travnju ove godine, izaslanstvo njemačkog grada stiglo je u uzvratni posjet s predstavnicima gradske uprave Marcom Nolteom i Silke Amrein. Marc Nolte ovom prigodom domaćinima je prenio pozdrave gradonačelnika Bad Homburga Alexandera Hetjesa te zahvalio na gostoprimstvu, istaknuvši kako zajednički projekti Bad Homburga i Grada Dubrovnika dodatno učvršćuju prijateljstvo dvaju gradova.

 

Usuglašeno je kako je i dalje potrebno jačati i unaprjeđivati postojeće i zajedničko osmišljavati nove projekte u području skrbi o djeci i mladima, socijalnoj i zdravstvenoj skrbi. Osim suradnje mladih plesača, postoji i izvrsna suradnja koju ostvaruju društva Crvenog križa, vatrogasci, sportaši i mladi glazbenici. Tako je u isto vrijeme u posjeti Dubrovniku i grupa mladih rukometaša kojima je domaćin naš rukometni klub RKHM Dubrovnika, a dio programa ovih dvaju razmjena mladih će biti realiziran zajedno.

 

 

 

Doris Alavija
Viši stručni suradnik za informiranje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)