Input your search keywords and press Enter.

Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai  je na prijedlog  Envera Djulimana iz Helsinškog odbora za ljudska prava a u suradnji sa Drammen Videregaendeskole te Općom i Klasičnom Gimnazijom iz Dubrovnika organizirala u nedjelju, 10. studenoga u Dubrovačkoj razvojnoj agenciji susret srednjoškolaca iz Dubrovnika i Osla.

Upoznavajući sličnosti i razlike među školama i obrazovnim sistemima, promišljali su  i skicirali okvire budućih suradnji na području  razvoja ljudskih prava, slobode govora,  odgovornog korištenja društvenih mreža te borbe protiv širenje govora mržnje. Gosti su već imali iskustva sa filantropskim projektima kao npr „Danom filantropije“  koji u biti znači da jednom godišnje svaki od 1350 učenika doniracjelodnevnu vrijednost svoga rada za program srednjoškolske edukacije djece u Nairobiju što u konačnici podrži 30 mladih ljudi kroz cjelokupno srednjoškolsko obrazovanje.

Nakon Dubrovnika naši gosti nastavljaju popodne za Mostar pa Srebrenicu, Sarajevo i Beograd kao  dio studijskog putovanja upoznavanja susjednih nam zemalja na kojem ih prate i dvije profesorice. Zahvalni smo za ovu priliku i veselimo se novim projektnim suradnjama naših srednjoškolaca na temama iz područja ljudskih prava od kojih prvu planiramo kroz Erasmus+ projekt u veljači 2020.

Iako su nam Iz Savjeta mladih Grada Dubrovnika na službeni poziv, najavili dolazak Hrvoja Njavra, predstavnika srednjoškolaca, mladi se gospodin nije pojavio niti nam se ispričao za nedolazak do trenutka dovršetka ovog teksta  što je na kraju  i nama ali i našim gostima bilo vrlo žao.

 

 

 

Anja Marković

Udruga Bonsai / Volonterski centar Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.