Input your search keywords and press Enter.

Koncert pod nazivom „Klapom na klapu“, u sklopu Festivala mladih „365 Grad“, održan je u četvrtak 21. svibnja u uvijek posebnom ozračju klaustra samostana Male braće u Dubrovniku.
Nastupile su dvije klape, muška klapa „Terra incognita“ te ženska klapa Klasične gimnazije „Lux eterna“, a okupio se uistinu velik broj mladih i ostalih zainteresiranih.

Idejni začetnik Festivala mladih dr. Joško Mikuš je pozdravio mnogobrojne okupljene, te ukratko predstavio ove dvije klape. Pročelnica Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije, koje je organizator Festivala, Ana Marčinko, zahvalila je klapama na tome što „ovaj Grad čine ljepšim“, te izrazila nadu da će ih publika uskoro moći ponovno čuti.

Ovom koncertu prethodilo je euharistijsko slavlje za mlade na kojem se oni redovito okupljaju svakog četvrtka u franjevačkoj crkvi. Na toj misi, kao i na koncertu, mladi su prikupljali novčane priloge kojima su se uključili u humanitarnu akciju „Za Maru“. Riječ je o akciji kojom se želi pomoći mladoj Dubrovkinji Mari Maltarić koja boluje od teške bolesti. Mladi su i ovom prilikom pokazali veliko srce i spremnost na pomoć.

Preostao je još samo jedan događaj u sklopu Festivala mladih „365 Grad“, a riječ je o okruglom stolu „Grad živi 365 dana“ na kojem će sudjelovati predstavnici udruga civilnog društva, javnih ustanova, gradskih i županijskih vlasti u subotu 23. svibnja u 10 sati na Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku, čime će se ovaj Festival i zatvoriti.

Šime Zupčić
Ured za medije Dubrovačke biskupije