Input your search keywords and press Enter.

Mladi i Grad skupa

Gradski strateški program „Mladi i Grad skupa“ i dubrovačke udruge mladih predstavljeni na međunarodnoj konferenciji o volontiranju

Grad Dubrovnik i razvojna agencija DURA bili su domaćini treće tematske konferencije o volontiranju koja se održala od 21. do 24. studenog u Dubrovniku u sklopu projekta EVOLAQ koji je usmjeren na jačanje uloge volontiranja u Europi.

Više od 60 sudionika iz Švedske, Finske, Latvije, Njemačke, Austrije, Italije i Hrvatske u ime Grada Dubrovnika pozdravila je zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić dok je pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić predstavio gradski strateški program „Mladi i Grad skupa“, koji je kao primjer dobre prakse izazvao iznimno zanimanje sudionika te je istaknuta mogućnost njegove implementacije u gradovima partnerima u projektu EVOLAQ.

Tijekom konferencije svoj rad predstavile su dubrovačke udruge mladih: Studentski katolički centar (SKAC), Amatersko športsko društvo „Orašac“, Futura, Bonsai, ESN, Informadur, UNIDU TV, Orlando i DUSK. Pozitivne primjere volonterstva mladih u organizaciji velikih društvenih i športskih događanja iznijeli su predstavnici dubrovačkog Crvenog križa te Dubrovačkog saveza športova (Dubrovački međunarodni polumaraton – Du Motion ).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.