Input your search keywords and press Enter.

Mladi dubrovački plesači na najljepši način obilježili Svjetski dan plesa

Manifestacijom Foruma mladih pod nazivom “Ples, ples, ples”, održanom u srijedu u Kinu “Sloboda”, na najljepši je način obilježen Svjetski dan plesa. Mladi plesači i plesačice svojim kreativnim i emotivnim izvedbama pokazali su svo bogatsvo plesnog izričaja u Dubrovniku.

Publika u prepunoj kino dvorani mogla je uživati u sjajnim koreografijama folklora, klasičnog baleta i modernih plesnih stilova, koje je izvelo tristotinjak plesača i plesačica u 28 plesnih točaka.
Ova manifestacija pokazuje veliki umjetnički potencijal Dubrovnika te uspješnost strateškog gradskog programa “Mladi i Grad skupa”, kojim se potiče upravo kreativnost kod djece i mladih te stvara publika po određenim umjetničkim kategorijama. Zajedništvo i podršku koje pokazuju mladi umjetnici i njihovi mentori gradskih osnovnih i srednjih škola, učeničkih domova te udruga i ustanova u kulturi, koja raste iz manifestacije u manifestaciju Foruma mladih, daju vjetar u leđa ciljevima dubrovačke kandidature za titulu Europske prijestolnice kulture 2020. Ovakvim pristupom kroz program Foruma mladih postavljaju se novi standardi i temelji za razvoj kulture Grada Dubrovnika, koji su definirani u kandidaturi za titulu Europske prijestolnice kulture, kao i u Strategiji razvoja kulture Grada Dubrovnika. Spoj bogate dubrovačke baštine sa suvremenim umjetničkim formama, koje produciraju djeca, mladi i njihovi mentori, pokazuje kako Dubrovnik kroči velikim koracima u društvo velikih europskih i svjetskih kulturnih gradova. Dubrovnik je još jednom dokazao zašto je saslužio titulu Grada prijatelja djece, u kojem djeca imaju priliku razvijati svoje mnogobrojne talente.
“Ples, ples, ples” završna je radionica cjelogodišnje manifestacije “Forum mladih”. Koncem svibnja na Stradunu će se održati kolažni program svih ovogodišnjih forumskih radionica pod nazivom “Što smo znali, to smo odabrali”.

Petar Ipšić
Viši stručni suradnik za informiranje
Grad Dubrovnik
Upravni odjel za poslove gradonačelnika