Input your search keywords and press Enter.

Mjesec hrvatske knjige 2016. – Natjecanje u čitanju naglas

Učenice OŠ Slano najbolje u čitanju naglas

Županijsko natjecanje u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda osnovne škole održano je u četvrtak, 3. studenoga, u Čitaonici Narodne knjižnice Grad. Na natjecanju je nastupilo 13 učenika iz osam osnovnih škola od Grude do Janjine, a natjecatelji su bili raspodijeljeni u dvije uzrastne kategorije, od 3. do 5. razreda te od 6. do 8.

Najuspješnija u mlađoj kategoriji bila je učenica 4. razreda Mate Majdandžić, dok je u starijoj kategoriji prvo mjesto osvojila učenica 8. razreda Karmen Knežić. Obje pobjednice dolaze iz Osnovne škole Slano te će zajedno s mentoricom Teom Kompar Jerković predstavljati Dubrovačko – neretvansku županiju na Nacionalnom natjecanju u čitanju naglas, koje se će se održati u Sisku, 17. i 18. studenoga.

O najuspješnijim čitačima naglas odlučivali su: umirovljena profesorica hrvatskoga jezika Anka Jelić Kovačić, profesorica hrvatskoga jezika i članica Kazališne družine Kolarin Tajana Martić te glumica Jasna Jukić. Osim jasnoće i razgovjetnosti čitanja ocjenjivala se kreativnost uvodnog dijela, izražajnost u nastupu, primjerenost teksta uzrastu te sveukupni dojam.

Već četvrtu godinu za redom u okviru programa Mjeseca hrvatske knjige Odjel za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad i organizatorica natjecanja knjižničarka Zlatka Mustahinić priređuju županijsko natjecanje u sklopu nacionalne akcije Natjecanja u čitanju naglas čiji su inicijatori Hrvatsko knjižničarsko društvo – Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež i Narodna knjižnica i čitaonica „Vlado Gotovac“ Sisak.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)