Input your search keywords and press Enter.

Mjesec frankofonije u Dubrovniku: Predavanje o Marku Brueroviću

Dr.sc. Katja Bakija održavala je predavanje o Marku Brueroviću u petak, 24. ožujka, u Čitaonici Narodne knjižnice Grad u sklopu obilježavanja Mjeseca frankofonije.

Bruerović je bio francuski diplomat i hrvatski književnik. “S ocem Reneom, francuskim konzulom, u Dubrovnik dolazi kao dječak i stječe temeljnu i temeljitu naobrazbu. Bio je učenik poznatog pjesnika i latinista Đura Ferića, pohađao je školu pijarista, a neko je vrijeme proveo u plemićkom konviktu u Ravenni. Pisao je na materinskom francuskom, latinskom i talijanskom jeziku, a vrlo brzo uspješno je ovladao i hrvatskim na kojem je napisao svoja najbolja djela.” rekla je Katja Bakija.

“Autor je komedije Vjera iznenada, čiju radnju smješta u više slojeve dubrovačkog društva.” iz koje je, ovom prigodom, ulomak izvela kazališna družina Kolarin.

Mjesec frankofonije u organizaciji Francuske alijanse u Dubrovniku završit će u srijedu, 29. ožujka, u kinu Visia projekcijama filmova braće Lumière. http://dubrovnik.alliance-francaise.hr/mjesec-frankofonije-2017/

Tekst / Foto: Vedran Levi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *