Input your search keywords and press Enter.

Osmi po redu Mirisi Božića u Konavlima trajat će od nedjelje 20. prosinca do ponedjeljka 28. prosinca, a ove godine bit će ukupno sedam događanja u sklopu manifestacije, te neka i ove godine najljepše zamirišu iz Konavala, istaknuo je član organizacijskog odbora manifestacije Vlaho Mujo.

Ovogodišnji Mirisi Božića počet će ‘Cavtatskom vremeplovnom kolendom’ u kojoj će biti uprizorene cavtatske povijesne ličnosti koje će kolendare uz pjesmu klapa i Faroskih kantadura provesti Cavtatom. Već sljedeći dan uslijedit će priredba ”Božićni dar konavoske dječice”, a u utorak i srijedu na rasporedu je humanitarna akcija ”Nek’ nam je svijem Božić”, te zabavno-glazbena večer ”Wine&art”.

U subotu 26. prosinca održat će se tradicionalna večer ”Konavljani govore – Božićne priče”, a u nedjelju i ponedjeljak održat će se ”Dani konavoske zelene menestre, baštine i vina” u kojima će se uz glazbu na ukupno sedam domaćinstava pripremati zelena menestra. Također će biti otvoreno i sedam kušaonica vina i tri punkta kulturno-povijesnog značaja.

Zatvaranje manifestacije bit će uz tamburaše u ponedjeljak 28. prosinca u Hotelu Konavle u Čilipima.

Po završetku press-ice Konavljani su počastili sve prisutne domaćom pancetom i vinom, a predsjednik Agroturizma Konavle Ivo Vodopić je u ime organizatora pozvao sve da za vrijeme trajanja manifestacije posjete Konavle.

Inače, Mirisi Božića pokrenuti su 2008. godine i nositelj su Zlatne povelje nagrade ”Suncokret ruralnog turizma Hrvatske”, za najbolju manifestaciju u ruralnom turizmu Hrvatske.

Prošle godine sva događanja unutar programa Mirisa Božića posjetilo ukupno više od pet tisuća posjetitelja.

Autor fotografija: Marijana Puhijera

Program:

12345443_10208065835781370_7034299320463302140_n

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *