Input your search keywords and press Enter.

Ministrica kulture u prvom službenom posjetu

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić u društvu pročelnice za kulturu i baštinu Ane Hilje primio je jučer u prvi službeni posjet novu ministricu kulture Republike Hrvatske, Dubrovkinju Ninu Obuljen Koržinek.

Ministrica i gradonačelnik razgovarali su o nizu tema, a najviše o provedbi projekata koji su planirani kroz proces kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020. Neovisno o činjenici što nam je ta titula u finalnom izboru izmakla, niz zacrtanih projekata će se realizirati, poput pokretanja „Tvornice kulture“ u nekadašnjem industrijskom pogonu TUP-a u Komolcu, koji je Grad Dubrovnik nedavno uzeo u zakup, a sukladno projektu predloženim u kandidacijskoj knjizi za EPK, ili stavljanju ljetnikovca Gučetić-Lazarević u funkciju društvenog centra Mokošice. Dio planiranih aktivnosti uključit će se i u godišnji program javnih potreba u kulturi.

Razgovaralo se i o provedbi Strategije razvoja kulture Grada Dubrovnika 2015.-2025. i aktivnostima predviđenim akcijskim planom, ali i o međusobnoj suradnji kroz institucije u kojima Grad i Ministarstvo dijele suvlasničke odnose, upravljačka prava ili zajedničke interese, poput Dubrovačkih ljetnih igara, Zavoda za obnovu Dubrovnika, Restauratorskog odjela, Državnog arhiva i slično.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo praksom redovnih radnih koordinacija s predstavnicima nadležnih sektora i službi u okviru Ministarstva kulture na temu zaštite i očuvanja kulturnog dobra Grada Dubrovnika te izrazio želju da se ta suradnja nastavi i dalje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)