Input your search keywords and press Enter.

Ministarstvu financija dostavljena Studija opravdanosti za žičaru

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić uputio je u četvrtak Ministarstvu financija Republike Hrvatske „Studiju opravdanosti davanja koncesije Žičara – Srđ“.

Uz Studiju, Ministarstvu je priložen i Zahtjev za dobivanje koncesije za gospodarsko korištenje društva Excelsa nekretnine d.d., te Zaključak Gradskog vijeća o utvrđivanju koncesijske naknade i vremensko trajanje koncesije iz listopada 2015. godine.

Podsjetimo, krajem lipnja prošle godine između predstavnika Excelse kao vlasnika žičare, nadležnih ministarstava prometa i financija te DUUDI-ja na sastanku u Zagrebu konačno je postignut dogovor o temeljnim elementima budućeg Ugovora o koncesiji; iznosu koncesijske naknade i vremenskom roku. Tada je rečeno da će Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture produžiti godišnju dozvolu za rad žičare pod uvjetom da se u međuvremenu regulira plaćanje koncesije Gradu, sukladno važećim zakonima. Gradsko vijeće u listopadu donosi Zaključak o utvrđivanju koncesijske naknade, na koje stižu suglasnosti Ministarstva prometa i DUUDI-ja, dok je Ministarstvo financija suglasnost uskratilo, te suprotno ranije iznesenim stavovima, inzistiralo na dodatnim materijalima.

-„Još jedna godina je protekla, a da Vlada nije ispunila svoje obveze, nego je Ministarstvo prometa, iako tehničko, prema saznanjima koje Grad ima 8. srpnja, žičari produžilo dozvolu za rad“, rekao je gradonačelnik Vlahušić. Gradonačelnik smatra da su izradom Studije opravdanosti, a prema traženju Ministarstva financija, ispunjeni i posljednji preduvjeti za ishodovanje pozitivnog mišljenja na Zaključak Gradskog vijeća.

-„Nadam se da će sada tehničko Ministarstvo financija, jednako žurno kako je tehničko Ministarstvo prometa postupilo u produljenju dozvole za rad, izdati potrebnu suglasnost, kako se i dalje ne bi nastavio dugogodišnju proces u kojem bogati uzimaju od građana Dubrovnika“, zaključio je Vlahušić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)