Input your search keywords and press Enter.

Ministarstvo socijalne politike i mladih odobrilo financijsku potporu strateškom programu „Mladi i Grad skupa“

U lipnju ove godine Grad Dubrovnik prijavio se s programom „Mladi i Grad skupa 2017. do 2020.“ na  Poziv za prijavu projekata usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2016. godinu Ministarstva socijalne politike i mladih za Prioritetno područje: A.3. Lokalni i regionalni programi za mlade.

 

Program predstavlja  izradu strateškog programa za mlade za razdoblje 2017. do 2020. Ovaj program već postoji i izvršava se već nekoliko godina u dijelu ciljeva koji se odnosi na unaprjeđenje kvalitete i sadržaja dosadašnjih programa za djecu te na prihvaćanje i realizaciju novih inicijativa koje su rezultat ne samo mogućnosti Grada već i kreativnog promišljanja djece i mladih radi zajedničkog boljitka djece i mladih i Grada. Razvojem djelatnosti skrbi o djeci i mladima, kojoj je temelj bio dosadašnji program, primjetna je pojava nekih novih potreba te poteškoća koje trenutni program ne obuhvaća, a rezultat su istraživanja koje su u međuvremenu provele udruge mladih i za mlade.

Stoga je Grad Dubrovnik, u suradnji sa udrugama Centar za karijere mladih i Udruge Maro i Baro kroz njihov program Info centar za mlade – Informadur, odlučio izraditi novi strateški dokument koji bi povećao opseg djelovanja dosadašnjeg programa. U duhu dosadašnjeg programa „Mladi i Grad skupa“ koji s jedne strane simbolizira zajedništvo mladih i Grada, a s druge strane upućuje na interakciju i partnerstvo, čime se naglašava ne samo skrb Grada, već i poštovanje koje gradonačelnik i gradska uprava gaje prema djeci i mladima i njihovom pravu da utječu na planove i aktivnosti koje se tiču kvalitete njihova života.

Nakon provedenog ocjenjivanja od strane povjerenstva Ministarstva socijalne politike i mladih za ovaj je projekt odobreno 48.820,00 kuna, no važnije od novčane potpore je nacionalno priznanje za osmišljavanje i provedbu  programa „Mladi i Grad skupa“.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)