Input your search keywords and press Enter.

Ministarstvo potvrdilo: Predstavnike Grada u Vijeće za dodjelu koncesijskih odobrenja predlaže gradonačelnik

Grad Dubrovnik dana 22. srpnja zaprimio je očitovanje Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture na temu predlaganja i imenovanja članova Vijeća za dodjelu koncesijskih odobrenja. U dopisu kojeg potpisuje pomoćnik ministra Igor Butorac navodi se sljedeće:
„Sukladno članku 6. stavku 3. i 4. Uredbe o postupku davanja koncesijskog odobrenja („Narodne novine“, broj: 36/04, 63/08, 133/13 i 63/14) Vijeće se sastoji od predsjednika i četiri člana, koji su predstavnici sljedećih tijela:

1. Predstavnik grada/općine na čijem se području osniva Vijeće (tri predstavnika)
2. Predstavnik županijskog upravnog tijela nadležnog za poslove pomorstva
3. Predstavnik lučke kapetanije/ispostave

Predstavnike u Vijeće, gradskom/općinskom vijeću predlažu čelnici istih tijela.

Slijedom  navedenog,  ovo  Ministarstvo  navodi da  na  području  Grada Dubrovnika gradonačelnik  Grada Dubrovnika  predlaže  tri  predstavnika,  čelnik Upravnog odjela za turizam, pomorstvo,  poduzetništvo  i  energetiku  Dubrovačko-neretvanske  Županije  i  čelnik  Lučke  kapetanije  Dubrovnik  predlažu  svaki  po jednog predstavnika, a Gradsko vijeće  Grada Dubrovnika  imenuje  članove  Vijeća  za davanje koncesijskog  odobrenja  Grada  Dubrovnika.“

Posjetimo, Gradsko vijeće Grada Dubrovnika, na 1. konstituirajućoj sjednici, održanoj 7. travnja 2015., donijelo je rješenje kojim su gradski vijećnici Blaž Pezo i Maro Kristić predloženi i imenovani predstavnicima Grada Dubrovnika za članove Vijeća za davanje koncesijskih odobrenja. Kako je potvrdilo nadležno ministarstvo, taj postupak u suprotnosti je s navedenim člancima Uredbe o postupku davanja koncesijskog odobrenja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *