Input your search keywords and press Enter.

Ministar turizma RH Darko Lorencin sa suradnicima Davorom Ižakovićem, pomoćnikom ministra, direktorom Glavnog ureda HTZ Ratomirom Ivičićem i Ivanom Arambašićem, direktorom Sektora za korporativne poslove održali su sastanak s direktoricom TZ grada Dubrovnika Romanom Vlašić danas u uredu TZ grada Dubrovnika na Pilama.

Teme radnog sastanka bile su program Hrvatska 365 (PPS) te prijedlozi izmjena Zakona o boravišnoj pristojbi i turističkoj članarini. Razgovaralo se o mogućnostima dodatnog unapređenja programa Hrvatska 365, koji je polučio svoje rezultate prije svega u promjeni imagea Hrvatske kao isljučivo ljetne odmorišne destinacije. Direktorica RomanaVlašić u vezi s predloženim zakonskim izmjenama dala je prijedloge i sugestije Turističke zajednice grada Dubrovnika usuglašene na sjednici Turističkog vijeća TZ Dubrovnik.

Ministar Lorencin istaknuo je kako je nužno dalje razvijati program Hrvatska 365, a svakako je bitno i što prije započeti s priremama za sezonu 2016. Dosadašnji tijek turističke godine apsolutno je zadovoljavajući što potvrđuju ostvarenja prvih šest mjeseci, a očekujemo da će srpanj i kolovoz donijeti daljnji nastavak pozitivnih trendova povećanja u svim županijama. – naglasio je Lorencin.

Budući Zakoni o boravišnoj pristojbi i turističkoj članarini trebali bi se usvajati koncem rujna, što ostavlja dovoljno vremena za dijalog oko eventualnih primjedbi i izmjena na terenu, za što je Lorencin iskazao svoju apsolutnu spremnost.

Jelka Tepšić, PR Odjel, TZ grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.