Input your search keywords and press Enter.

Ministar kulture Šipuš: ”Potreban je konsenzus o upravljanju zidinama”

Gradonačenik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sastao se jučer s ministrom kulture Berislavom Šipušem, predsjednikom Društva prijatelja dubrovačke starine Denisom Orlićem i predsjednikom Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Matom Frankovićem.


Sastanak je održan˙na inicijativu ministra Šipuša, a razgovaralo se o upravljanju dubrovačkim gradskim zidinama i uređenju odnosa između Grada Dubrovnika i Društva prijatelja dubrovačke starine. Ministar Šipuš ovom prilikom istaknuo je važnost DPDS-a kao udruge koja profesionalno skrbi i gospodari prostorom zidina dugi niz godina. Osvrnuo se na problematiku spornog članka 36. Zakona o obnovi ugrožene spomeničke cjeline Dubrovnika, koji je potrebno uskladiti nakon pravorijeka Ustavnog suda. Istaknuo je kako je sazvao sastanak svih strana uključenih u proces, kako bi se postigao dogovor prije izrade novog prijedloga zakona.

Gradonačelnik Vlahušić, predsjednik Gradskog vijeća Franković i predsjednik DPDS-a Orlić izrazili su spremnost da se svi dosadašnji odnosi i razmirice zanemare, kako bi se došlo do konsenzusa u interesu svih građana Grada Dubrovnika. Potrebno je usuglasiti novi sporazum koji će donijeti maksimalnu korist za spomeničku baštinu i kulturu, te zadovoljiti zakonsku regulativu i interes Grada i DPDS-a, zaključeno je na sastanku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *