Input your search keywords and press Enter.

Milanović krizitira izjave predsjednice Grabar-Kitarović

Premijer Zoran Milanović na pitanje novinara komentirao je predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović koja je njemačku kancelarku Angelu Merkel optužila da je odgovorna za europski kaos s izbjeglicama.

Milanović je rekao da Merkel radi nešto što će povijesno biti vrednovano kao dobro i korisno, a predsjednica ju je izvrijeđala i da je za kritiku takve politike potrebno više od dvije nesuvisle rečenice.

Novinari su premijera pitali očekuje li da će sutra na sastanku Europskog vijeća u Bruxellesu pasti kakav dogovor jer zemlje višegradske skupine (Mađarska, Češka, Slovačka i Poljska) uporno odbijaju politiku obaveznih kvota. Milanović je rekao da je on inače načelno protiv prenošenja još većih ovlasti na Europsku komisiju, ali kako u ovom konkretnom slučaju očekuje da predloži nešto što je gotovo obvezujuće.
Rekao je da Hrvatska može za stalno primiti koju tisuću ljudi, da više od toga ne može. Rekao je da trenutačni problem, jer izbjeglice uopće ne žele ostati u Hrvatskoj, može biti riješen tako da velike zemlje primateljice poput Njemačke, nakon što ispune kvotu, zabrane zapošljavanje u svojoj zemlji. Na taj način bi, smatra Milanović, migranti de facto bili natjerani da posao potraže u državama u koje će biti relocirani, piše Večernji list.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *