Input your search keywords and press Enter.

Milanović demantirao prihvatište za izbjeglice na jugu, u dubrovačkom DUZS-u zbunjeni

Premijer Zoran Milanović reagirao je na objave i izjavio da prihvatnog centra za izbjeglice na jugu neće biti, što je objavljeno na Vladinom Twitter profilu, u DUZS Dubrovačko-neretvanske županije zbunjeni izjavom jer nisu ništa radili na svoju ruku.

O pripremama za prihvat izbjeglica na Dubrovačkom području vode se različite polemike, dok je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio da su radovi na Prevlaci u punom jeku, premijer Milanović izjavljuje da prihvatnog centra na jugu neće biti jer to smatra običnom političkom podvalom onih koji šire paniku u Hrvatskoj, apelirajući na lokalne HDZ-ovce i Tomislava Karamarka.  Preporučio je UNHCR-u da izbjeglice ne šalju preko južne rute jer bi to bilo mrcvarenje za te ljude pošto moraju proći više granica i planina da bi došli do granice s Hrvatskom.

Pripremni radovi na prihvatnom centru za izbjeglice na Prevlaci rađeni su po nalogu ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) Jadrana Perinića, mi nismo ušli u taj projekt samoinicijativno, izjavio je glasnogovornik Stožera za zaštitu i spašavanje Dubrovačko-neretvanske županije Goran Cvjetinović reagirajući na izjave premijera Milanovića o tome kako neće biti prihvata izbjeglica u dubrovačkom primorju. Nadalje je istaknuo da ne može shvatiti premijera Milanovića koji je ustvrdio da je priča  dolasku migranata u dubrovačko primorje podvala onih koji šire paniku pred izbore priželjkujući da se to dogodi, kada je nalog za mobilizaciju i radove stigao od DUZS-a.

Sve se odvijalo planski, održan je sastanak stožera Dubrovačkog područja na inicijativu Policijske uprave- dubrovačko-neretvanske  gdje su razmatrali sve aspekte oko dolaska imigranata južnom rutom. Već dan nakon došao je Jadran Perinić i s predstavnicima nadležnih institucija obišao Prevlaku. Potom je uslijedio nalog DUZS-a i radovi su počeli prošli petak, rekao je Cvjetinović.

Na navedene izjave očitao se ravnatelj DUZS-a Jadran Perinić koji je za Hinu izjavio da je DUZS naložila je da se državni kapaciteti i objekti na Prevlaci dovedu u osnovnu komunalnu pripremu za slučaj potrebe, ali to ne mora značiti da će to biti prihvatni centar za potrebne zbrinjavanja izbjeglica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *