Input your search keywords and press Enter.

MIGK: Gostujuće predavanje

MIGK vas poziva na gostujuće predavanje “Tkanje kultura” Ljubice Marčetić Marinović, izv. prof. mag. art.:

u ponedjeljak, 15. svibnja u 18 sati u Zavičajnom muzeju Konavala upriličit će se predavanje i radionica profesorice Ljubice Marčetić Marinović, izv. prof. mag. art. s Umjetničke akademije u Splitu pod nazivom “Tkanje kultura. Etno baština kao inspiracija za kreativno djelo. Primjer Otti Berger”.

Inspiracija baštinom dvosmjeran je kreativni impuls koji održava na životu baštinske elemente istovremeno otvarajući nove kreativne mogućnosti, a u svim vrstama izričaja uvijek mogućnost za novu kreaciju. Iz perspektive struke mogućnosti i problematiku će nam predstaviti profesorica Marčetić Marinović na predavanju u Zavičajnom muzeju, nakon čega će uslijediti rasprava i interaktivna radionica. Pozivamo sve koji se bave vezom, tkanjem, keramikom ili bilo kakvim drugim oblikovanjem, a traže nadahnuće u baštinskom da nam se pridruže na ovom predavanju.
Prof. Ljubica Marčetić Marinović, rođena Zadranka, obrazovana za produkt dizajnericu na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, radni vijek provodi kao nastavnica dizajna na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Privatno poduzetništvo ostvaruje već 1997. godine osnivajući Studio za grafičko oblikovanje Lik u kojem samostalno radi grafičke poslove kreiranja identitetskih sustava. Radove kojima propituje teme edukacije u dizajnu, ekologije te pojedine nastale za kulturne institucije, izlaže međunarodno. U Zadru je zajedno s majkom Lucijom Marinović tijekom petnaest godina izrađivala i prodavala rukotvorine. Živi i radi u Zadru i Splitu.

Radujemo se Vašem dolasku!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.