Input your search keywords and press Enter.

Međunarodni dan muzeja u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik

Prirodoslovni muzej Dubrovnik i ove godine se pridružuje obilježavanju Međunarodnog dana muzeja, koji se održava 18. svibnja 2016. godine. Tema ovogodišnje manifestacije je „Muzeji i kulturni krajolici“.

Program Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik uključuje predavanje „Biohakiranje krajolika i ekološko inženjerstvo“ te radionicu „Uradi sam mikrobne baterije“.

Putem predavanja publika će se upoznati s najsuvremenijim praksama u znanosti poput biohakiranja okoliša te ekološkim inženjerstvom – koji kombiniraju različita znanstvena polja u svrhu očuvanja biološke raznolikosti te integriranja ljudskog društva s prirodnim okolišem na obostrano koristan simbiotičan način. Kroz primjere primijenjenih znanstvenih istraživanja publika će proputovati kroz razne krajolike, od Dubrovnika i Zagreba do indonezijskih vulkana, prašuma, norveških fjordova, ruba zemljine stratosfere i površine Marsa te uroniti u život ljudi, bilja, životinja i bakterija u ovim zanimljivim krajolicima. Saznati će kako svatko može sam istraživati okoliš i doprinijeti njegovom očuvanju korištenjem suvremenih tehnologija i izradom uradi-sam znanstvenih alata, poput izrade automatiziranih robotičkih sondi, genetičke analize- DNA barkodiranja i bioremedijacije. Predavanje će se održati u 12.00 sati, a namijenjeno je srednjoškolskom uzrastu.

U radionici „Uradi sam mikrobne baterije“ sudionici će imati priliku upotrebom bakterija stvarati električnu energiju i pročišćavati zagađenu vodu. Radionica će se održati u 12.30 sati te je također namijenjena srednjoškolskom uzrastu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *