Input your search keywords and press Enter.

Dana 23. rujna kreće nova molitvena kampanja međunarodne inicijative „40 dana za život“ za prestanak pobačaja, a trajat će do 1. studenoga.
Hrvatska sudjeluje sa svojih 20 gradova i okuplja oko 6 tisuća ljudi. Konkretna pomoć trudnici u Vukovaru koju su svi nagovarali na pobačaj, trudnici u okolici Splita koja je razmišljala o pobačaju, spašen dječji život u Sisku, Puli i Šibeniku, javna svjedočenja majki s ranom pobačaja, radost majki kojima se pomoglo, obraćenje doktora, smanjenje pobačaja u osječkoj i vukovarskoj bolnici u vrijeme trajanja bdijenja, neki su od plodova inicijative u Hrvatskoj.

„Duhovno, moralno i materijalno pomažemo trudnicama i obiteljima u potrebi. Svojim bdijenjem pred bolnicama smo posljednji znak nade za majke i očeve koji dolaze pobaciti, te znak Božje milosrdne ljubavi za medicinsko osoblje pozivajući ih na obraćenje. Važno nam je osvijestiti lokalnu zajednicu te cijelu Hrvatsku o gorućem problemu pobačaja, to je silna nepravda prema nerođenoj djeci i majkama. Istina je da samo ljubav, milosrđe na koje nas poziva papa Franjo, mogu graditi bolji svijet.“, izjavio je Ante Čaljkušić, nacionalni voditelj inicijative.

Nacionalna koordinatorica Petra Tišljarić „Čvrsto vjerujemo da će Bog i dalje činiti čuda ako nastavimo moliti i postiti i biti tu za najpotrebnije, najmanje – nerođenu dječicu i njihove majke i očeve. Pozivamo sve ljude dobre volje da se uključe u širenju ove radosne vijesti života. Mnoge u inicijativi nadahnjuju misli i riječi sv. Ivana Pavla II. te bl. Majke Terezije koji su bili istaknuti borci za prestanak pobačaja, ne samo riječima već i djelima ljubavi i milosrđa.“

Detaljnije informacije o inicijativi možete naći na www.40danazazivot.com te facebook grupi 40 dana za život – Hrvatska.

Gradovi sudionici: Pula, Rijeka, Zadar, Šibenik, Split, Sisak, Zagreb, Osijek, Vukovar, Vinkovci, Čakovec, Varaždin, Virovitica, Velika Gorica, Karlovac, Slavosnki Brod, Požega, Knin, Metković i Dubrovnik.

organizacijski tim,
40 dana za život
Maja Devaj,
nacionalna koordinatorica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.