Input your search keywords and press Enter.

MasterCard® ljeto dizajnirano za sjećanje

Od 3. srpnja do 25. rujna, u prostoru dubrovačke Luže, MasterCard organizira prodajnu izložbu najboljih hrvatskih dizajnera Design in Croatia EXPO+SHOP

Kad se suvremenom putniku spomene Hrvatska, on nepobitno pomišlja na turizam; na onaj dio neponovljive prirode gdje će ostaviti svoje tragove, kao što će hrvatska tradicija, kultura, u svom najširem poimanju, ostati u nekom obliku zapisa njegova sjećanja. Svaki odmak od svakodnevice je putovanje, stoga je i svaki stanovnik Hrvatske ljeti i putnik i turist, koji sa svog ljetnog putovanja želi ponijeti suvenir, objekt sjećanja, koji postaje dio njegove svakodnevice.

MasterCard, već drugu godinu zaredom, u prostoru dubrovačke Luže, predstavlja MasterCard® Design in Croatia EXPO+SHOP projekt, u trajanju od 3.7. do 25.9.2015. Projekt je platforma afirmacije hrvatskog produkt dizajna, ujedno i projekt koji predstavljanjem kreativnih promišljanja hrvatskih dizajnera približava i omogućuje svim domaćim i stranim gostima Dubrovnika dostupnost originalnog hrvatskog dizajnerskog proizvoda. Uglavnom već etablirani dizajnerski hrvatski komadi produkt i modnog dizajna, dizajna nakita, dječjih igračaka, konceptualnih ideja i priča, funkcionalni su predmeti s estetskom komponentnom koji povezuju hrvatsku tradiciju i suvremenu umjetnost. Turisti i suveniri se u sociološkim interpretacijama mijenjaju i izgrađuju kroz vrijeme, prostor i značenja; kako je suvremeni turist postao i putnikom, nerijetko avanturistom, tako i pojam suvenira nadilazi kontekst detalja tradicijske kulture, prelazeći u polje dizajna koji formira i kulturni identitet zemlje.

Izložba će predstaviti radove najboljih hrvatskih dizajnera i dizajnerskih studija kao što su Adrian Croatia, Artisan, Prostoria, Xenia design, Ksenija Jurinec, Davorin Kulaš, Studio Grupa, Oaza i mnogi drugi. U postavu izložbe sudjelovala je Boška Bahtijarević iz nagrađivanog arhitektonskog studija Arhitektri, dok je marketinška agencija Alert za klijenta MasterCard osmislila i realizirala ovaj projekt.

„Već drugu godinu za redom u Dubrovniku ćemo okupiti hrvatske dizajnere kako bismo domaćim i svjetskim posjetiteljima predstavili njihove ideje i proizvode. Izuzetno mi je drago što smo u kompaniji MasterCard krenuli s ovim projektom koji promovira hrvatske dizajnere i hrvatski dizajn općenito, jer on značajno doprinosi hrvatskom kulturnom identitetu i gospodarskom razvoju“ – izjavila je Sanja Žigić, MasterCard Country Manager za Hrvatsku.

Posjetitelji će na izložbi moći razgledati i kupiti odjevne komade, namještaj, nakit, dječje igračke te konceptualna djela poznatih hrvatskih dizajnera. MasterCard Design in Croatia EXPO+SHOP tako nudi „suvremene suvenire“, u rasponu od konceptualne do utilitarne forme, kojima će domaći i strani turisti promovirati Hrvatsku gdje god se nalazili. Hrvatski proizvod kupljen u Luži nije samo posebni dodatak, već i podsjetnik na proživljeno, nositelj sjećanja, značajni dio identiteta, kako kulturnog, tako i vrlo osobnog. Za sve koji su za, MasterCard nudi 10% popusta na kupnju Maestro® i MasterCard® karticama bilo kojeg proizvoda. Dakle, Dubrovnik, Luža, u ljetu dizajniranom za sjećanje.

Nina Šmigmator
PR Director

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)