Input your search keywords and press Enter.

Lučka Uprava iz privatnog interesa dijeli koncesije u Polačama na otoku Mljetu, ne misleći koliko time narušavaju izgled arheološke zone, te uvelike usporavaju promet kroz mjesto.

Naime, sporna kućica ” kontejner obložen plastičnom imitacijom kamena” je smješten na staroj rivi u Polačama, koja se oduvijek koristila za parking mještana te pristanak trajekta za prijevoz automobila, ujedno na njoj su se okretali autobusi koji nisu mogli proći kroz vrata rimske palače. A sada svi ti autobusi zbog sporne “kućice” moraju voziti unazad kroz cijelo mijesto te time prouzročuju svakidašnje prometne čepove na već uskoj cesti. Također i budući pristanak trajekta je onemogućen zato što je kontejner smješten točno na šipkama namjenjenim za spuštanje trajektne rampe.

Lučka Uprava je dodijelila koncesiju za taj kontejner  i postavila na rivu bez dozvole sadašnje vlasti na mljetu, kao i bez dozvole Nacionalnog Parka Mljet.

Mještani su odmah reagirali peticijom za uklanjanje koja je poslana lučkoj upravi, te Dubrovačkoj županiji, koja po tom pitanju nije ništa napravila..

Gosti su zgroženi, jer prilikom slikavanja ostataka rimske palače iz drugog stoljeća ujedno slikaju i kontejner za koji velika većina misli da je javni WC.”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)