Input your search keywords and press Enter.

Marijanski zavjet za Domovinu- od Međugorja do Dubrovnika

Hodočašće za Hrvatsku – Marijanski zavjet za Domovinu

Od idućeg tjedna, kroz Dubrovačko-neretvansku županiju prolazit će 10. etapa velikog hodočašća “Marijanski zavjet za Domovinu”, na trasi: Međugorje-Dubrovnik. Brojne braniteljske i studentske udruge te zajednice mladih pokrenule su zavjetno hodočašće „Marijanski zavjet za Domovinu“, koje prolazi svim većim marijanskim svetištima, od istoka do juga Hrvatske. Nakana ovoga hodočašća je: moliti za zagovor Blažene Djevice Marije za Domovinu, njeno dostojanstvo i pravednost, oproštenje i izmirenje, i očuvanje kršćanskih vrijednosti.

Cilj nam je potaknuti što veći broj branitelja i mladih, te svih ostalih hodočasnika da molitvom i hodom za Hrvatsku budu dionici ovoga zavjeta. Hodočasnički put se prelazi u deset etapa, a svaka traje po tjedan dana, odnosno cijeli put traje deset tjedana. Svaku etapu prelazi druga skupina hodočasnika, a dnevno se prelazi dvadesetak kilometara.

Za one koji se odluče ići više dana, organizatori pripremaju improvizirana prenoćišta i jednostavne obroke. Kako bismo mogli osigurati hranu i smještaj, molimo da se jave na mail: marijanski.zavjet@gmail.com

 U nedjelju, 16. kolovoza 2015., iz Sinja je krenula 9. etapa Marijanskog zavjeta, od Sinja do Međugorja. Od nedjelje, 23. kolovoza, započinje posljednja 10. etapa- Međugorje- Dubrovnik.

Dionice 10. etape, Međugorje-Dubrovnik: 

Nedjelja 23.8. Međugorje – Dračevo (20,2 km)
Ponedjeljak 24.8. Dračevo – Hutovo (22,4 km)
Utorak 25.8. Hutovo – Čepikuće (20,5 km)
Srijeda 26.8. Čepikuće – Trsteno (25,6 km)
Četvrtak 27.8. Trsteno – Rožat (17,7 km)
Petak 28.8. Rožat – Srđ (10 km)

Kreće se svakog dana ujutro ispred mjesne crkve. Eventualne izmjene možete provjeriti na našoj facebook-stranici ili nam se obratiti putem e-maila. Pozivamo sve koji žele, da nam se priključe, bilo jednodnevnim hodom, bilo na više dana. U ime svih organizatora, zahvaljujemo svima koji su spremni ugraditi svoje vrijeme i svoje snage u ovo veliko hodočašće za domovinu.

Više informacija možete pronaći na našoj Facebook stranici i web-stranici: 

https://www.facebook.com/pages/Marijanski-zavjet-za-Domovinu/1625410231065296

http://www.marijanskizavjet.hr/o-marijanskom-zavjetu/

Organizacijski odbor, Marijanski zavjet za domovinu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *