Input your search keywords and press Enter.

Marija Jurić Zagorka – književnica i prva hrvatska profesionalna novinarka

HGK – Županijska komora Dubrovnika sve vas poziva povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena 8. ožujka (srijeda), s početkom u 14 sati u Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku (učionica br. 60) na adresi ul.Branitelja Dubrovnika 29 na zanimljivo predavanje :

Marija Jurić Zagorka – književnica i prva hrvatska profesionalna novinarka
Predavanjem će se dati uvid u život i djelovanje Marije Jurić Zagorke u kontekstu onodobnih prilika na prijelazu 19. u 20. stoljeće te revalorizirati djelo te istaknute hrvatske novinarke, književnice,
zagovornice ženskih i radničkih prava, prve žene koja je izvješćivala iz Hrvatskog sabora i koja je bila dopisnica iz parlamenata Beča i Budimpešte. No usprkos popularnosti koju je uživala među
čitateljstvom, na nju se u književnim i novinarskim krugovima uglavnom gledalo podcjenjivački.
Marija Jurić Zagorka živjela je dugo, ali ne i dovoljno dugo da dočeka priznanje za svoj neumoran rad. Ovaj događaj organizira Udruga poslovnih žena Krug- ogranak Dubrovnik, Županijska Komora Dubrovnik i Sveučilište u Dubrovniku.

Predavanje će održati povjesničarka književnosti i izvanredna profesorica na Odjelu za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku dr. sc. Katja Bakija.

Svi ste dobrodošli!

hrv gospodarska komora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)