Input your search keywords and press Enter.

Manifestacija „DKKI Dubrovnik 2014“ osvojila prestižnu nagradu za kreativnost i inovativnost

U Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu se 22. svibnja 2015. osmi puta zaredom održao Dan kreativnosti i inovativnosti u organizaciji udruge MRAK (Mreže za razvoj i kreativnost). U sklopu tog događanja ove je godine prestižnu nagradu u kategoriji „Kreativni i inovativni razvojni program jedinica samouprave – gradovi“ dobio Grad Dubrovnik i DURA za manifestaciju „DKKI Dubrovnik 2014“.

Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA u suradnji s Gradom Dubrovnikom i pojedincima i udrugama iz kulturnog i kreativnog sektora, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture od 03. do 05.studenog 2014. godine organizirala je „Dane kulturnih/kreativnih industrija Dubrovnik 2014 “s ciljem podizanja svijesti o važnosti stvaranja klastera kako bi potaknula kreativne pojedince da razvijaju nove ideje i poruke kojim će djelovati na društveno umrežavanje i razmjenu iskustva te time doprinijeti razvoju poduzetništva kreativnih industrija.

U sklopu Dana kreativnosti koji se održavaju od 2008., Udruga MRAK – Mreža za razvoj i kreativnost dodjeljuje najuglednijim hrvatskim poduzetnicima i uglednicima iz javnog, znanstvenog i društvenog života renomirane Nagrade za kreativnost i inovativnost u poslovnom i društvenom djelovanju u nekoliko kategorija. Organizatori naglašavaju kako je Dan kreativnosti i inovativnosti kroz osmogodišnje djelovanje postao jedna od vodećih kreativnih konferencija u regiji.

Ove godine, s posebnim naglaskom na Kulturu stvaranja dodijeljene su Nagrade za kreativnost i inovativnost, a žiri je odabrao devet najboljih projekata ili proizvoda iz svih segmenata poslovanja i društvenog djelovanja, a među nagrađenim su:

1. Kreativni i inovativni proizvodni program ili proizvod Boya d.o.o. – Boya bojice

2. Kreativni i inovativni menadžer/ica Bernarda Cecelja -Bernarda d.o.o.

3. Kreativni i inovativni razvojni program jedinica samouprave – gradovi Grad Dubrovnik

4. Kreativni i inovativni turistički projekt ili proizvod DVORIŠTA : G.A.D. Produkcija

5. Kreativni i inovativni projekt ili program u kulturi i umjetnosti- Svjetleći divovi: Skira d.o.o.

6. Kreativni i inovativni projekt ili program kreativne industrije- Elektronska radna bilježnica e-RB – NOVENA d.o.o.

7. Kreativni i inovativni projekt održivog razvoja- Kampanja “Znanjem Obnavljamo” – ERICSSON NIKOLA TESLA

8. Kreativni i inovativni edukacijski program – Kreativni Laboratorij – Akademija Likovne Umjetnosti

9. Kreativni i inovativni projekt DRUŠTVENE ODGOVORNOSTI- Kap Života : Fakultet Organizacije i informatike

POSEBNA KATEGORIJA – POTICANJE KULTURE STVARANJA TEMELJENE NA ZNANSTVENOJ IZVRSNOSTI : Kreativna suradnja Instituta RB i vrhunskih mladih znanstvenica Ive Tolić i Ane Sunčane Smith čije projekte recentno financira Europsko znanstveno vijeće , Institut Ruđer Bošković.

„Kultura stvaranja je neophodna kako bi se pokrenuli procesi razvoja i prepoznavanja onih aspekata gospodarstva i društva koji mogu kreirati cjelovite, inovativne i održive koncepte. Takvim pristupom koji se razvija kroz viziju, planiranje i realizaciju možemo zaustaviti kulturu destrukcije koja je zaokupila našu trenutnu stvarnost.“, rekla je Ivana Nikolić Popović, predsjednica Mreže za razvoj i kreativnost.

Dan kreativnosti i inovativnosti organiziran je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH, gospođe Kolinde Grabar Kitarović te uz potporu Ministarstva gospodarstva, Ministarstva poduzetništva i obrta, Ministarstva turizma, Ministarstva kulture, Grada Zagreba, Hrvatske Gospodarske komore, Microso-a, HDS ZAMP-a i HUP-a.

DURA