Input your search keywords and press Enter.

Mala stvaraonica na temu retrospektivne izložbe Mediteran Iva Dulčića

Edukativno-likovni program Mala stvaraonica održat će se u subotu, 27. veljače u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, a inspiracija za ovu radionicu bit će velika, retrospektivna izložba Mediteran Iva Dulčića izložba povodom stote obljetnice rođenja Iva Dulčića (1916.-1975.), jednog od najznačajnijih hrvatskih slikara.

Tijekom razgledanja izložbe gdje će sudionici imati priliku vidjeti velik broj umjetnikovih radova, od niza portreta, žanr scena, urbanih prikaza i pejzaža, analizirat će se motivi koji karakteriziraju Mediteran kao mjesto, te način na koji je Dulčić likovno izveo svoje viđenje mediteranskih motiva. Posebna pažnja će se usmjeriti na bogat kolorit, te na odnos boja na Dulčićevim slikama. U drugom dijelu radionice sudionici će se kreativno izražavati u tehnici tempere slikajući vlastite interpretacije Mediterana.

Kreativne radionice pod nazivom Mala stvaraonica prate izložbeni program muzeja i namijenjene su djeci od 7 do 11 godina. Odvijaju se u terminu od 11:00 do 12:30 sati u prostorima Umjetničke galerije Dubrovnik, a voditeljica je povjesničarka umjetnosti Maris Stanović.

Na radionicu se potrebno prijaviti unaprijed, najkasnije do petka do 12:00 sati prije radionice i to na email adresu: edukacija@ugdubrovnik.hr. Više informacija možete potražiti na web stranicama Umjetničke galerije Dubrovnik.

Radno vrijeme Umjetničke galerije Dubrovnik i Galerije Dulčić Masle Pulitika: svaki dan, osim ponedjeljka, od 10 – 16 h; Radno vrijeme Atelijera Pulitika: svaki dan, osim ponedjeljka, od 9 – 15 h

Umjetnička galerija Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)