Input your search keywords and press Enter.

MAJČINSTVO I ŽENE S INVALIDITETOM

Udruge Roditelji u akciji – Roda i Društvo multiple skleroze Dubrovačko-neretvanske županije pozivaju Vas na predstavljanje istraživanja „Majčinstvo i žene s invaliditetom“ i promociju prilagođenih edukativnih materijala namijenjenih slijepim i gluhim trudnicama i majkama

koje će se održati 15. ožujka 2016., četvrta kod 11.00 do 12.30 sati, DURA Razvojna agencija Grada Dubrovnika Ul. branitelja Dubrovnika 15, prizemlje, Dubrovnik

Istraživanje „Majčinstvo i žene s invaliditetom“ udruga Roda provela je 2016. godine u partnerstvu s Pravobraniteljicom za osobe s invaliditetom, Hrvatskim savezom slijepih i Zajednicom saveza osoba s invaliditetom Hrvatske. Istraživanje pokazuje zabrinjavajuće rezultate i donosi svjedočanstva žena s različitim fizičkim i senzornim invaliditetom iz cijele Hrvatske koje progovaraju o poteškoćama s kojima se susreću od najranije dobi.

Nakon predstavljanja rezultata istraživanja i pravnog okvira koji jamči zaštitu i promicanje reproduktivnih prava i zdravlja žena s invaliditetom pozivamo Vas na diskusiju o nekima od najvećih poteškoća s kojima se žene s invaliditetom u reproduktivnoj dobi susreću: brojne predrasude, nedovoljan pristup svojim reproduktivnim pravima, neprilagođenost informacija i edukacija o reproduktivnom zdravlju, nezainteresiranost i needuciranost zdravstvenih djelatnika za pružanje odgovarajuće skrbi prilagođene potrebama žena. Društvo nerijetko doživljava žene s invaliditetom kao aseksualne i stoga im uskraćuju odgovarajuću sustavnu podršku u reproduktivnoj dobi. Žene s invaliditetom u reproduktivnoj dobi obeshrabruje se za majčinstvo i otvoreno ih se osuđuje, a uskraćena im je sustavna podrška u roditeljstvu.

Svoj dolazak možete prijaviti:
• telefonom na broj (01) 61 77 510 ili faxom na broj (01) 61 77 510
• e-mailom na adresu branka@roda.hr

VAŽNA NAPOMENA
Prostor nije prilagođen za osobe koje se kreću pomoću invalidskih kolica ali je uz prethodnu najavu moguće postaviti transporter za invalidska kolica radi ulaza u prostor.

Srdačno Vas pozdravljamo i nadamo se da ćete prepoznati važnost ove teme te da ćete doći na ovo događanje. Veselimo se Vašem dolasku.

Roditelji u akciji – Roda
Društvo multiple skleroze Dubrovačko-neretvanske županije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)