Input your search keywords and press Enter.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je u srijedu, 27. ožujka Nj.E. Józsefa Magyara, veleposlanika Mađarske u Republici Hrvatskoj i njegovu suradnicu Annu Szlanyinku, koji su u dvodnevnom službenom posjetu Dubrovniku.

Na prijemu se razgovaralo o odnosu dvaju zemalja, te potencijalnim oblicima suradnje mađarskih gradova s Gradom Dubrovnikom, prvenstveno kroz kulturu i umjetničko stvaralaštvo. Veleposlanik Magyar iskazao je interes za sudjelovanje mađarskih glazbenika u programu Dubrovačkih ljetnih igara. Gradonačelnik Franković prihvatio je tu inicijativu te je usuglašeno kako postoji prostor za proširenje međugradske suradnje, poglavito u području glazbe.

Jedna od tema sastanka bila je i mogućnosti bratimljenja između Dubrovnika i jednog od mađarskih gradova, čime bi se otvorilo više mogućnosti za intenziviranje suradnje, za što je iskazan interes s obje strane. Grad Dubrovnik ima velik broj gradova prijatelja s kojima ima izvrsnu aktivnu suradnju, naglasio je gradonačelnik Franković. Usuglašeno je kako će se razmotriti potencijalni zajednički vidovi suradnje i međugradski projekti koji bi se mogli realizirati u budućnosti.

Ovom prigodom gradonačelnik Franković  izrazio je zadovoljstvo odličnom suradnjom s počasnom konzulicom Mađarske u Dubrovniku Katijom Bakijom. S veleposlanikom je razgovarao i o gospodarskom razvoju i prometnoj povezanosti između dvaju susjednih zemalja. Veleposlanik Magyar zahvalio se na prijemu i pozvao gradonačelnika u posjet Veleposlanstvu Mađarske u Zagrebu.

 

 

Doris Alavija
Viši stručni suradnik za informiranje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)