Input your search keywords and press Enter.

Ljeto u Gružu s knjigama pod stablima

‘Knjige pod stablima’ oduševile Gružane

            U organizaciji festivala Ljeto u Gružu, Kulturnog centra Jadran, Koshare Dubrovnik, udruge Dubrovnik 33/45 i Dubrovačkih knjižnica, u Gružu u parku Luja Šoletića, 11. srpnja, organizirano je cjelodnevno događanje ”Knjige pod stablima”.  Cilj je bio okupiti sve ljubitelje književnosti na jednom mjestu gdje bi se uz dobru glazbu i ugodnu atmosferu družili, čitajući knjige.

Na policama koje su visile s grana stavljene su knjige iz Ogranka Gruž. Kulturni centar Jadran dio svojih knjiga je i poklanjao, pa su ih ljudi mogli uzeti i odnijeti doma. Ugođaj pravog piknika u prirodi dodatno je naglašen s postavljenim dekama i kušinima na livadi. Tijekom cijelog dana puštala se glazba poput jazza, bluesa, easy listeninga, reggaea i duba s gramofonskih ploča.

Za kraj, u gruški park stigli su Boris Njavro i Vinko Rožić, članovi Društva dubrovačkih pisaca, koji su u predvečerje svima okupljenima čitali poeziju. Kao glazbena pratnja uz njih je bio Ivan Cikatić koji je izveo nekoliko skladbi Galaktičkog vapaja.

Dubrovačke knjižnice

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.