Input your search keywords and press Enter.

Ljetni koncerti u Gradu

ŠPANJOLSKA „LA TUNA“ SUTRA NA STRADUNU

U petak 24. srpnja na Stradunu će nastupiti sveučilišni glazbeni ansambl iz Granade kojeg čine studenti arhitekture iz ovog španjolskog grada. „La Tuna“ specifičan je i karakterističan oblike glazbenog ansambla, s iznimno dugom tradicijom , u Španjolskoj se ovakvi ansambli koji su su ujedno i bratovštine, vrlo zastupljeni, za svakog člana pitanje je časti biti dijelom ansambla „la tuna“. Ansambl koji će nastupiti u Dubrovniku čine članovi LA TUNA DE ARQUITECTURA TÉCNICA DE GRANADA i La tuna Universitaria de Alcalá de Henares, koji oba imaju dugogodišnju tradiciju, „tuna“ inače sveukupno broji dvadesetak članova, a u kratkom posjetu Dubrovniku boravit će njih osam.
Inače „la tune“ kao glazbeni sastavi predstavljaju sveučilišta , obično su odjeveni u karakteristične kostime izvode tradicionalnu španjolsku glazbu, kao i popularne skladbe drugih zemalja u kojima se proširila tradicija „tuna“, kao što su Meksiko, Peru, Portugal i Nizozemska. Muziciranje „la tuna“ povezivalo se i sa serenadama i udvaranjem djevojkama, ali i sa putovanjima na kojima su uvijek prezentirali svoje glazbeno umijeće.

Ovi glazbeni sastavi vrlo često nastupaju na festivalima i različitim natjecanjima istovrsnih ansambala, a sutra u 20 sati na skalinima crkve sv.Vlaha LA TUNA DE ARQUITECTURA TÉCNICA
DE GRANADA i La tuna Universitaria de Alcalá de Henares izvest će svoj program za sve Dubrovčane i njihove goste. Nastup Španjolaca dogovoren je u suradnji Španjolskog konzulata u Dubrovniku i TZ grada Dubrovnika.

Jelka Tepšić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.