Input your search keywords and press Enter.

Likovnom radionicom u Sponzi završeni dječji programi na 69. Igrama

U sklopu programa za razvoj publike Ključevi od grada, održana je likovna radionica Kako percipiramo umjetnost? sinoć, 22. kolovoza u Sponzi. Radionicu koja je privukla brojnu lokalnu djecu, ali i inozemne posjetitelje vodile su kustosice izložbe Užasi zavičaja Lucija Vuković i Helena Puhara te umjetnice Katarina Ivanišin Kardum i Ivona Vlašić.

 

Promatraču suvremene umjetnosti danas je potrebno stanovito znanje ili bolje rečeno odgoj da bi se forma vidjela onako kako želi biti viđena tj. onako kakva ona jest, a djeca su po tom pitanju znatno otvorenija. U prvom dijelu radionice djeca su kroz izložbu Užasi zavičaja: suvremeni dubrovački umjetnici u Sponzi vođena uz razgovor, a drugi je dio uključivao izradu vlastitog rada uz umjetnice Katarinu Ivanišin Kardum i Ivonu Vlašić.

 

Program razvoja publike Ključevi od grada Igre su ove godine provodile prvi put, a u sklopu tog programa održano je ukupno pet različitih događanja za najmlađu publiku. Želja je bila kroz radionički, interaktivni i kreativni pristup izgraditi odnos djece prema suvremenim umjetničkim sadržajima te procesima nastajanja tih sadržaja kao i senzibilizirati djecu za suvremenu umjetnost i festival te tako raditi na odgajanju nove kazališne, glazbene i likovne publike festivala. Tako se u srpnju na taraci Revelina glazba miješala s dječjim smijehom na belgijskoj plesnoj predstavi Crtić, baš kao i na koncertu Karneval životinja koji je zbog velikog interesa najmlađe publike prebačen iz Sponze u Knežev dvor. Nenad Sinkauz je u parku Umjetničke škole vodio glazbenu radionicu Tvornica zvuka na kojoj su djeca učila osnove improvizacije, a Jasna Held je u crkvici sv. Stjepana u Pustijerni pripovijedala narodne priče i bajke iz okolice Dubrovnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)