Input your search keywords and press Enter.

Radionica Muzeja i galerija Konavala: Likovno ljetovanje na Stravči

S početkom nove školske godine završilo je Likovno ljetovanje na Stravči u organizaciji Muzeja i galerija Konavala. Ljetovalo se petkom, slikalo i crtalo od 2. 7. završno s 29. 8. 2021. godine. Na radionicama je sudjelovalo dvadesetak polaznika od 5 do 14 godina koji su se okušali u brojnim slikarskim, crtačkim i hobi tehnikama. Od oslikavanja stakla i svile do tehnika papier-mâchéa, radilo se i na svladavanju crtačkog i slikarskog zanata, koliko su mogućnosti dozvoljavale.

Osnovna škola Cavtat za potrebe radionice ustupila je prostor na katu škole u Stravči, koji je ubrzo postao umjetnički atelje. Kako su na likovne radionice u Stravči dolazili i polaznici iz Cavtata, Uskoplja i s Grude, tako je Stravča ovo ljeto bilo mjesto druženja i otkrivanja različitosti koje Konavle omogućuju. Usto, u Stravči rastu velike lisnate murve, pa je odlazak u Stravču postao prilika za upoznati se i s bubicama koje su djeca hranila na radionicama.

Posebno veselje polaznicima je učinilo predstavljanje radova ispred Zavičajnog muzeja u Čilipima u nedjelju, 15. 8. 2021. godine, gdje su djeca prikupila sredstva za nove boje i kupnju dva štafelaja za slikanje. Štafelaji će ostati u školi u Stravči za sljedeće slikarske radionice.

Na radionicama su se razvila i nova prijateljstva, kako djece tako i odraslih, što nas je potaknulo za čekanje novih školskih praznika, a s njima i novih radionica na Stravči.

www.migk.hr

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)