Input your search keywords and press Enter.

Likovnjaci darovali Osojnik

Ilindan ili festa Sv. Ilije, jučer je poprimila neko novo obilježje na Osojniku.

Sv. Ilija, nebeski zaštitnik Sočana stoljećima se već slavi na Osojniku 20. srpnja. Misna slavlja pohode brojni vjernici dubrovačkog kraja, posebno na jutarnjoj Misi kad se hodočasti na Ilijino brdo. S tog brda pruža se prekrasan pogled na Elafite, a po lijepom vremenu vidi se čak i talijanska obala.

Ove godine iza popodnevne Mise upriličeno je druženje sa članovima Udruge likovnih umjetnika Grada Dubrovnika, koji su darovali Osojniku 10-ak svojih slika, nastalih u sklopu 16. Likovne kolonije, održane 26. rujna 2015., upravo na Osojniku. Na toj Koloniji sudjelovalo je 22 umjetnika, a nastalo je 28 slika.

Slike su u međuvremenu bile na izložbi u Sponzi, gdje su ih brojni građani i turisti imali priliku vidjeti. Od sad će dio tih slika krasiti prostorije KUD-a Sv. Juraj Osojnik te Župni dvor. No ipak prije nego se trajno skrase biti će izložene 15-ak dana u Domu kulture na Osojniku, kako bi im mogli vidjeti i posjetitelji.

Prestavnici Udruge likovnih umjetnika, Nikša Bender i Valter Kožul istaknuli su kako se njihovi prijatelji i kolege iz Udruge često sjete dana provedenog na Osojniku, koji im je ostao u lijepom sjećanju. Posebno im je drago da mogu darovati slikama baš Osojnik, koji je u ratu izgubio sve svoje vrijedne predmete, a među njima i slike.

Kao zahvalu likovnjacima linđo je zabalala mlađa skupina KUD-a Sv. Juraj Osojnik.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)