Input your search keywords and press Enter.

Likovni, literarni i foto natječaj Hrvatske vatrogasne zajednice

Hrvatska vatrogasna zajednica u školskoj godini 2016./2017. raspisuje likovni, literarni i foto natječaj, a sa svrhom popularizacije vatrogastva među mladima te podizanja svijesti u zaštiti od požara.

Teme svih radova vezane su uz vatrogastvo i zaštitu od požara (vatrogasna vozila, vatrogasci gase požar kuće, požar šume, spašavanje ljudi i životinja, hrabrost vatrogasca, mladi vatrogasci, itd.).

Natječaj se provodi u sljedećim kategorijama:

1. likovni radovi djece predškolskog uzrasta

2. likovni radovi učenika od I. do IV. razreda osnovnih škola

3. literarni radovi učenika od V. do VIII. razreda osnovnih škola

4. foto natječaj učenika srednjih škola.

Ciljana skupina sudionika u foto natječaju su one srednje škole koje u svojem redovnom programu, ali i u izvanastavnim aktivnostima, imaju predmet fotografije.

Uz prijavljene radove potrebno je ispuniti i prijavnicu koja se nalazi na internetskim stranicama Hrvatske vatrogasne zajednice: http://www.hvz.hr/natjecaji/ te poslati uredništvu časopisa Vatrogasni vjesnik do kraja ožujka 2017. godine.

Povjerenstvo će tijekom travnja izabrati pobjedničke radove, a bogate nagrade će pobjednicima natječaja biti uručene na svečanoj sjednici Skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice u svibnju 2017. godine. Pojedini uratci bit će objavljeni svaki mjesec u časopisu Vatrogasni vjesnik, u rubrici “Kutak za najmlađe vatrogasce”.

Inače, Hrvatska vatrogasna zajednica ovaj natječaj raspisuje svake godine, a u njemu sudjeluju škole i vrtići iz svih dijelova Republike Hrvatske s gotovo tisuću radova, koliko ih se svake godine prijavi.

katja_vlahinic_dv-malik_viskovo

Slika: Katja Vlahinić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *