Input your search keywords and press Enter.

Zeleni Forum, Eko centar Zeleno Sunce i Eko-Omblići uputili su 8.12.2015. Komunalnim službama Grada Dubrovnika pismo slijedećeg sadržaja:

“Lijepi Lapad ne zaslužuje ovakvu devastaciju i neuređenost!“
… poruke su koje dobijamo od naših gnjevnih Lapađana zadnjih nekoliko dana na naš Zeleni telefon Eko Fon 020/453-850. Lapađani se žale kako se posljednjih nekoliko dana sječe vrijedno zelenilo u blizini Hotela More i Hotela Neptun, devastira obala, stvaraju divlja odlagališta! Građani se pitaju kontrolira li itko iz gradskih odgovornih službi što se to radi oko hotela u Lapadu i B. Kuku, imaju li potrebne dozvole s obzirom da se ne vide table ispred tih gradilišta uz obalu?
Zaputili smo se danas popodne u Lapad u našu već 85. eko patrolu ove godine (rekordnu u zadnjih 15 godina) i odmah se uvjerili u istinite dojave naših sugrađana… i oko Hotela Neptun gdje je bila šetnica i lijepa zelena oaza sada bageri sve ruše i stijene i zelenilo (put uz more je većim dijelom zatvoren od Hotela Neptun zbog građevinskih radova sve do Ville Elite). Spuštajući se niz skale prema moru i vidikovcu primjetili smo odbačenu hrpu šuta i građ. materijala!
Ništa bolja situacija nije ni kod Hotela More, sa šetnice koja vodi do Hotela Kompas i koja je još uvijek nije završena sa uređivanjem (nema prave ograde niti je riješena oborinska odvodnja) mogu se vidjeti sasječena stoljetna stabla borova i čempresa dok bageri neumorno okolo kopaju i ruše, znači biti će još sječe mediteranskih stabala!
I tako malo pomalo nekada lijepi zeleni Lapad se sve više betonira i betonira. Očito nikoga od odgovornih u našoj lokalnoj zajednica nije briga što se sve čini od naše zaštićene jadranske obale kada dozvoljavaju ovakvu bezdušnu devastaciju!
“Tek kad posječete i posljednje stablo
Tek kad izlovite i posljednju ribu
Tek kad zagadite i posljednju rijeku
Da li ćete tek tada shvatiti
da se novac ne može jesti!
(indijanska poslovica)

Voditeljica Zelenog telefona:
Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *