Input your search keywords and press Enter.

Lerove “Vjerenice” na Igrama

U sklopu dramskog programa 66. Dubrovačkih ljetnih igara, Studentski teatar Lero izvest će svoj posljednji uradak, predstavu „Vjerenice“ Davora Mojaša, koja prepoznatljivom lerovskom poetikom hrabro teatralizira jedan dio dubrovačke povijesti svakodnevnice, u srijedu, 5. kolovoza te ponovno 21. i 22. kolovoza, s početkom u 21:30 sati u Lazaretima.

Nakon prošlogodišnjih izvedbi „Pomrčine“, kojoj su prethodile „Epitaphio“, „Psyche Pelingrada“, „Ljepirice“ te „Mjesečina za Lady Macbeth“, dramski doprinos studentskog teatra Lero programu Igara su „Vjerenice“. Ova nova Lerova scenska avantura ponire duboko u povijest Dubrovnika, njegove malo znane, tajene, zaboravljane i skrivane teme, priče i prizore tame. Silovane žene, izvanbračna djeca, nahodi, sudska svjedočenja, priznanja, licemjerne presude, zatočenja, ubojstva, sudbine marginalki i neznanaca, trag nahodišta, oporuke i lutke „teatra vlasti“ – ishodišni su povodi predstavi „Vjerenice“.

Studentski teatar Lero djeluje u Dubrovniku od 1968. godine. Nastupao je na gotovo svim hrvatskim kazališnim i drugim festivalima i u inozemstvu te zaslužio pohvale kritike i publike za svoje predstave, kao i nagrade i priznanja za svoju teatarsku posebnost, a na Dubrovačkim ljetnim igrama redovan je gost. Kazališni i redateljski opus Davora Mojaša gotovo isključivo vezan je uz Studentski teatar Lero u kojem je od 1975. redateljski ostvario pedesetak predstava, dvadesetak autorskih projekata i desetke scenskih programa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *