Input your search keywords and press Enter.

Prva izložba na 70. Dubrovačkim ljetnim igrama Lauba u Sponzi – Fascinacije otvorena je u petak, 12. srpnja u atriju palače Sponza, a festivalskoj je publici predstavila radove sedam suvremenih umjetnika: Gordane Bakić, Marije Ujević Galetović, Duje Jurića, Alema Korkuta, Kristiana Kožula, Đura Sedera i TARWUK-a. Uz njihove radove, izložena je i Crvena stijena Siniše Majkusa i to na Sponzi. Izložba ostaje otvorena do 15. kolovoza.

Koncept izložbe Fascinacije usmjeren je na različitosti likovnih pristupa prikazanih umjetnika, a nastoji upozoriti na njihove posebnosti i autentičnosti te raznovrsnosti na kojima počiva njihov likovni jezik, likovni stav – njihova umjetnička „fascinacija“. Za neke od njih umjetnost znači pomicanje likovnih granica u različitim medijima i traganja za prostornim strukturama, za neke traganje za početnim iskonskim impulsom nečega što je najbliže ljudima, za neke pokušaj da se sačuva trajnost prolaznoga. Izbor radova i izložbeni postav potpisuju Laubine kustosice Jasmina Šarić i Jelena Pavlinušić.

Izložba se u atriju palače Sponza može razgledati svakim danom od 18 do 22 sata, sve do 15. kolovoza. Ulaz je slobodan. Nakon toga, Dubrovačke ljetne igre na istom će mjestu 17. kolovoza otvoriti izložbu Iza Igara fotografa Marka Ercegovića koja donosizanimljiva, publici inače nevidljiva, zakulisna događanja uprocesu nastajanja festivala. Uz to, 7. kolovoza u bivšoj uljariRadeljević u Gružu, Igre otvaraju i izložbu Dubravke Lošić Susret u depou III.

Dubrovačke ljetne igre, kao središte hrvatskog i svjetskog duha i kulture, kao mjesto stvaranja, a ne gostovanja, mjesto susreta, ideja i novih umjetničkih izričaja, i ove su godine tradicionalno podržali Ministarstvo kulture RH, Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija te brojni sponzori i donatori: Mastercard, HEP, Tele2, OTP banka, Tekstilpromet, Coca-Cola, ALH, Ford, Kraš, Caboga Stiftung, Hrvatska turistička zajednica, TZ grada Dubrovnika i drugi, kako bi zajedno ostvarili ovaj najprestižniji kulturni događaj u Hrvatskoj.

 

 

Karla Labaš

Ured za odnose s javnošću i marketing

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.