Input your search keywords and press Enter.

Lapad Run: brojni rekreativci po-držali kampanju podizanja svi-jesti o raku dojke

Lapad Run, utrka kojom su Du Motion i Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko neretvanske županije zajednički najavili ovogodišnji Mjesec borbe protiv raka dojke, privukla je danas u Uvalu Lapad velik broj trkača, koji su se kroz rekreaciju uključili u kampanju podizanja svijesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja opake bolesti.

 

Među 163 sudionika utrke, koji su po vlastitom izboru istrčali dionicu od 5 ili 10 kilometara, bili su većinom domaći trkači, no našlo ih se i iz Bosne i Her-cegovine, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Velike Britanije i Perua.

 

Najbolje su rezultate na desetkilometarskoj utrci ostvarili Petar Žanetić (40:56) u muškoj i Mateja Nikodem (47:17) u ženskoj kategoriji, dok su na petkilometarskoj najbrži bili Dejan Babić (18:55) u muškoj i Nina Mijoč (24:51) u ženskoj kategorji. Svi rezultati dostupni su na ovom linku.

 

“Uz ovako velik broj trkača, prekrasan ambijent Lapada i odlično vrijeme, današnja je utrka bila pun pogodak. Naša je namjera da Lapad Run bude prvenstveno okrenuta našim domaćim trkačima i odaziv nam govori da u tome i uspijevamo, utrka raste iz godine u godinu. Želja nam je njome promovirati rekreaciju i tjelesnu aktivnost kao važne čimbenike zdravog živ-ota, pa osim što najavljujemo aktivnosti vezane uz podizanje svijesti o pre-venciji raka dojke, njome smo obilježili i Hrvatski olimpijski dan i Europski tjedan sporta, koji također za cilj imaju motivirati građane na bavljenje sportom i aktivan način života,” izjavio je direktor Du Motiona Alen Bošković.

 

Nakon ove utrke, Du Motion se okreće pripremama za svoj glavni događaj, globalno poznati Du Motion – Runners Days Dubrovnik, koji će 27. i 28. travnja 2024. u grad ponovo dovesti trkače iz cijelog svijeta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)