Input your search keywords and press Enter.

Kultura đirava Gradom, te je tako u petak prođirala i do Mokošice, odnosno do igrališta pored caffe bara „Kiss“ gdje su bogat program pripremile gradske kulturne ustanove Dom Marina Držića, Prirodoslovni muzej Dubrovnik, Umjetnička galerija Dubrovnik, Dubrovački simfonijski orkestar i Kinematografi Dubrovnik.

Treća u nizu kreativnih radionica „Umjetnički virus“ za koje su svoje pedagoške snage udružile tri ustanove u kulturi Grada Dubrovnika Dom Marina Držića, Prirodoslovni muzej Dubrovnik i Umjetnička galerija Dubrovnik, na rasporedu je bila u 18 sati. Radionice vode muzejske pedagoginje i slikarice Jasmina Runje, Dubravka Tullio i Ivona Šimunović, a svaka je radionica posebna na svoj način jer bit će tu i crtanja i slikanja, izrađivat će se i skulpture te razne druge kreacije. Cilj radionica je osloboditi maštu, upoznati se s raznim likovnim tehnikama, družiti se na otvorenom i predstaviti pedagoški rad ovih ustanova u kulturi.

U 19.30 sati na programu je bio koncert POPS sastava Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem Slobodana Begića, a izveli su program popularne i filmske glazbe. Tako je publika mogla uživati u temama poznatih serijala i filmova kao što su „Kum“, „James Bond“, „Sjećanja jedne gejše“, „Miris žene“, kao i „Igra prijestolja“, ali i poznatih hitova bendova poput the Beatles, Abba i drugih. Svima dobro znana, svevremenska glazba grupe Queen u izvedbi DSO-a bila je uvod u projekciju biografskog igranog filma „Bohemian Rhapsody” o legendarnom Freddieu Mercuryju i grupi Queen koji je na rasporedu bio u 21 sat.

Priča je to o ljubavi, boli, prihvaćanju i sjajnoj glazbi. Slavljenje Freddijeva talenta i legendarnog rock benda, koji je svojom glazbom i osjećajem za avanturu i specifičnim nastupima prekršio sva pravila tadašnje scene. Pjevačku legendu glumi Rami Malek, američki glumac egipatskog podrijetla koji je za tu ulogu 2019. godine dobio Oscara za najbolju mušku ulogu.

 

Partneri u projektu Kultura u điru su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, ustanove u kulturi te gradski kotari/mjesni odbori.

Foto: Miho Skvrce

 

 

Magdalena Prkut

Umjetnička galerija Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.