Input your search keywords and press Enter.

Kultura je svoj đir jutros učinila do Uvale Lapad. Nakon Svetog Jakova, Gruža, Mokošice i Gorice, projekt „Kultura u điru“ jutros je ljubitelje umjetnosti okupila u Lapadu. Snage su ponovno udružile ustanove u kulturi Dom Marina Držića, Prirodoslovni muzej Dubrovnik, Umjetnička galerija Dubrovnik, Dubrovački simfonijski orkestar i Folklorni ansambl Linđo te priredile sadržaj za sve uzraste.

Najprije se održala kreativna radionica „Umjetnički virus“ koju vode muzejske pedagoginje i slikarice Jasmina Runje, Dubravka Tullio i Ivona Šimunović, a djeca su imajla priliku izrađivati skulpture, crtati, slikati, osloboditi maštu, upoznati se s raznim likovnim tehnikama i družiti na otvorenom.

Potom je uslijedio glazbeni dio programa, započet nastupom Folklornog ansambla Linđo, odnosno njihove muške klape i tamburaškog orkestra koji su nastupili s izborom iz repertoara naše bogate glazbene baštine. Nakon Linđa, mali koncert održao je i Brass kvartet Dubrovačkog simfonijskog orkestra i udaraljkašica Karmen Pervitić, a na programu je bio izbor iz renesansnih madrigala i šansona, glazba venecijanske škole, barok i izbor plesova iz zbirke “Danserye” Tielmana Susata.

Sljedeći tjedan, u utorak, kultura je u điru u Malom Zatonu.

Partneri u projektu Kultura u điru su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, ustanove u kulturi te gradski kotari/mjesni odbori.

 

 

Renata Roman Dobroslavić

Dubrovački simfonijski orkestar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.