Input your search keywords and press Enter.

Kuća na Korčuli u koju se svi rado vraćaju

Ovoga ljeta Korčula je dobila i svoju prvu kuću makaruna. Kuća je to u koju su se ovo ljeto svi rado vraćali.

Veljko Barbieri, Goran Ivanisevic, Slavko Slobin i Boris Banovic samo su neka od poznatih lica koja su uživala u makarunima čija se tradicija očuvala stolječima.

(Žrnovski makaruni jelo su čija se orginalna receptura čuva preko 400 godina.)

Žrnovski makaruni su toliko dobri da sve riječi kojima bi opisali bogatstvo okusa, bivaju suvišne. Posebna vještina starih vremena utkana je u spravljanje ovog nedodoljivog korčulanskog jela koje spada u vrijednu gastro baštinu otoka i županije. U prošlosti su bili čest gost na stolovima tadašnje vlastele, Dubrovačke Republike i korčulanske komune. U orginalu se spremaju s mesom govedine.

Žrnovski makaruni su jelo koje se pripremalo od pamtivijeka za vrijeme blagdanskih svečanosti i obiteljskih proslava. Za pripremu su se isključivo koristile namirnice proizvedene u kući: brašno, luk, divljač ili govedina, jaja, sol, maslinovo ulje, rajčice i začinsko bilje, čiji se recept prenosi s generacije na generaciju.

Tako će i “Kuća makaruna i vina- Chakuala” na svom jelovniku svakodnevno, od pomno biranih svježih namirnica, spravljati najukusnije žrnovske makarune koji su pravi must ako ste u posjeti otoku Korčuli.

Edita Drušković
Marketing and PR manager

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *