Input your search keywords and press Enter.

KRUH I DUH – ŠESTI KINOOKUS POSVEĆEN DUHOVNOJ DIMENZIJI HRANE

Šesti Kinookus food film festival ove će se godine održati u Stonu od 3. do 6. rujna pod općom temom Kruh i duh: u svim sekcijama manifestacije promišljat će se duhovna dimenzija hrane, njezina simbolika u svakodnevnom životu te značaj i uloga u obredima i svetkovinama.
Kako su i najavili po završetku prošlogodišnje edicije, organizatori Festivala, članovi dubrovačke udruge Kinookus, publici u Stonu pripremili su niz noviteta i prestižnih gostovanja filmskih djelatnika i svjetski poznatih chefova. I ove godine, u okviru sekcije Okušavanje, za Veliku i Malu kamenicu natjecat će se više od četrdeset dokumentarnih i igranih filmova iz cijelog svijeta.
Zahvaljujući suradnji s Rendez-vous, Festivalom Francuske u Hrvatskoj, na Kinookus FFF-u bit će predstavljene francuska kinematografija i gastronomija, s posebnim naglaskom na slavnoj francuskoj tradiciji kruha i peciva. U planu je gostovanje poznatog francuskog chefa Xaviera Hamona koji će predstaviti svoju kuharsku filozofiju, suvremenu francusku gastronomiju i tradiciju kruha.
Šesta edicija donosi i nastavak suradnje s američkim chefom hrvatskog podrijetla, Richardom Gruicom, koji u Sjedinjenim Američkim Državama širi filozofiju dobre prehrane kroz svoju organizaciju Good Eats and Meets. Richard nam u goste dovodi jednog od najzanimljivijih kuhara današnjice, irskog chefa, povjesničara umjetnosti, JP McMahona. JP je kulinarski direktor grupe restorana EatGalway u kojoj se nalaze čuveni Cava Bodega i Aniar. U čast dolaska velikog chefa, na 6. Kinookus FFF-u bit će lansirana nova sekcija pod nazivom Što na pjatu, to na platnu. Gostovanje JP McMahona, poznatog po svojim originalnim programima prehrambene naobrazbe, bit će prilika i za radionice s najmlađima u okviru sekcije Kinopokus.
Sekcija Kinofokus između ostalog donosi susret predstavnika vjerskih zajednica Dubrovačko-neretvanske županije na kojem će se publika upoznati s ulogom hrane u religijskim obredima različitih konfesija. U Kneževom dvoru u Stonu, u suradnji s velikom poznavateljicom dubrovačke gastronomije, Jadrankom Ničetić, bit će organizirana izložba kruha, na kojoj će biti predstavljena tradicija kruha naših krajeva.
Bogati program goste i posjetitelje očekuje i na tržnici eko i tradicijskih proizvoda Kinolokus, na agro-arheološkoj turi Nevigjeno i u zabavnom programu Gramoston.

Najave za 6. Kinookus FFF pratite na:
kinookus.comwww.facebook.com/pages/Kinookustwitter.com/kinookus

Udruga KINOOKUS

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.