Input your search keywords and press Enter.

KREIRAJMO ZAJEDNO BUDUĆNOST CENTRA ZA MLADE DUBROVNIK!

Najava edukacije i radionice “PARTICIPATIVNOG BUDŽETIRANJA”

 

Sudjelovanje mladih u javnom životu je njihovo pravo, ali i odgovornost kojima utječu na odluke koje se odnose na njihove živote i zajednicu u kojoj žive.

Participativno budžetiranje je samo jedan od alata koji građanima omogućuje neposredno uključivanje u proces donošenja odluka o raspodjeli dijela javnih sredstava.

Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai kao nositelj projekta “Centar za mlade Dubrovnik” organizira dvodnevnu edukaciju i provedbu “Participativnog budžetiranja” namijenjenu mladima, koja će se održati u prostorijama Centra za mlade Dubrovnik 24.11 i 25.11.2022 od 15h-19h.

Kroz ovu radionicu mladi će dobiti dodatnu podršku i vještine o aktivnijem uključivanju u kreiranju budućih aktivnosti Centra za mlade Dubrovnik, te će dobiti priliku sudjelovanja u odlučivanju o potrošnji dijela sredstava Centra za mlade (u iznosu od 5.000,00 HRK, tj. cca 7% proračuna projekta). Ideja koju sudionici ocjene s najviše bodova, realizirat će se do 31.12.2022!

Edukaciju i radionicu će voditi gđa. Alisa Aliti Vlašić, koautorica svjetskog atlasa participativnog budžetiranja.

Udruga Bonsai poziva sve zainteresirane da se prijave na ovaj događaj najkasnije do 24.11.2022 do podne ispunjavanjem prijavnice koja je dostupna na sljedećoj poveznici:

Radionica “Participativno budžetiranje” (google.com)

Za dodatne informacije možete nas kontaktirati na sljedeći broj mobitela: 0919511009.

Veselimo se vašem dolasku!

Centar za mlade Dubrovnik je jednogodišnji projekt koji kreiranjem edukativnih, zabavnih, participativnih i psihosocijalnih sadržaja, te uređenjem prostora i unaprjeđenjem civilno-javnog partnerstva jača infrastrukturu i prilike za mlade u Dubrovniku. Projekt je u iznosu od 75 000 HRK financiran od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Republike Hrvatske i sufinanciran od strane Grada Dubrovnika. Nositelj projekta je Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai a partneri su Grad Dubrovnik, Udruga za mlade Maro i Baro, Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika te Univerzalni istraživački institut UR.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)