Input your search keywords and press Enter.

Kreće rekonstrukcija luke Duba Pelješka

Gradit će se školjka, širiti valobran i zaštititi luka

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, načelnik Općine Trpanj Jakša Franković, predsjednik udruge Duba Pelješka Dean Murina te ravnatelj županijske Lučke uprave Antun Banovac potpisali su u Dubi Pelješkoj sporazum o zajedničkom sufinanciranju radova na projektu ”Rekonstrukcija luke otvorene za javni promet u naselju Duba Pelješka, Općina Trpanj”, vrijedan 1,8 milijuna kuna.

Za lokalno stanovništvo

Duba Pelješka je luka na sjeverozapadnoj strani poluotoka Pelješca, važna tek za lokalno stanovništvo. Riječ je o luci bez trajektnih linija, nautičkog priveza i putničkog prometa te ju je dosad Lučka uprava Dubrovačko-neretvanske županije mogla u određenoj mjeri samo održavati. Na inicijativu lokalne udruge Duba pelješka u svezi gradnje školjke, proširenja valobrana i daljnje zaštite luke, uz pomoć županijske Lučke uprave ishođena je građevinska dozvola te je provedena javna nabava za radove.

Zaštita javnog interesa

Prema potpisanom Sporazumu projekt će sufinancirati udruga Duba Pelješka s milijun kuna, Dubrovačko-neretvanska županija s 800 tisuća kuna te Općina Trpanj s 50 tisuća kuna. Ovaj projekt predstavlja kvalitetan model upravljanja i zaštite javnog interesa i na onim područjima koja nemaju nikakvih komercijalnih interesa niti povrata uloženih sredstava, te služe očuvanju tradicije i održivosti. Župan Dobroslavić i zamjenik Cebalo ovom su prilikom čestitali Dan Općine Trpanj i blagdan zaštitnice Gospe od milosrđa.

Piše: 
lokalni.vecernji.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.