Input your search keywords and press Enter.

Kreće rekonstrukcija kupališta Sumratin

Tvrtka Dubrovački zalasci sunca, koncesionar lapadskog kupališta Sumratin u Uvali Lapad kreće s rekonstrukcijom plaže, koja prema potpisanom i valjanom koncesijskom ugovoru mora biti gotova do ljeta 2017. godine.

Ova kompleksna i vrijedna investicija osigurat će najveću i najuređeniju plažu na području grada Dubrovnika i Županije, čiji sadržaji su definitivno nedostajali Dubrovniku i koji će bitno poboljšati ponudu Grada.

Ispunjene su sve zakonske pretpostavke da bi se započelo s uređenjem plažno-rekreacijskog prostora Uvale Sumratin. Cilj nam je ponuditi svim posjetiteljima Dubrovnika jedinstven doživljaj uživanja u suncu i moru, ali kroz jednu svjetsku priču, budući da Dubrovnik zaslužuje samo najbolje. Imamo mnogo upita naših sugrađana hoće li će biti potrebne ulaznice za plažu? Želim naglasiti kako su nam naši sugrađani posebno važni, pa će se na plažu naravno kao i na svaku drugu dolaziti potpuno slobodno, bez ikakvih ulaznica ili obveze uzimanja ležaljki, a na sve usluge na plaži lokalno stanovništvo će imati određene popuste. Ovaj projekt je prilagođen svima, pa ćemo tako imati potrebnu infrastrukturu za osobe sa smanjenom pokretljivošću. U projekt se ulažu velika financijska sredstva te će plaža svojim izgledom i raznolikom ponudom uveliko osvježiti izgled i ponudu ovog dijela Grada, te biti na radost svim privatnim iznajmljivačima i hotelskim kućama u Gradu.“ – izjavio je Siniša Jerosimić, direktor tvrtke Dubrovački zalasci sunca.

Na gotovo 24000 m2 planirani su zabavni i ugostiteljski objekti, od kojih bi neki radili i cijelu godinu. Fokus je svakako na dnevnim događanjima, te su posebni stručnjaci angažirani na projektu ozvučenja u svrhu minimalizacije buke, a poštujući okruženje u kojemu se plaža nalazi.

Ovom investicijom Dubrovnik, a pogotovo Lapad, dobiva mnoštvo sadržaja za svoje goste i naravno naše sugrađane. Županija Dubrovačko-neretvanska i Grad Dubrovnik podupiru projekt, te je svima stalo da ovaj projekt bude što kvalitetniji budući da se time oplemenjuje i cjelokupna turistička ponuda Dubrovnika. Svakako je važno naglasiti da će ovaj projekt donijeti između 80 i 100 novih radnih mjesta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)