Input your search keywords and press Enter.

Kreće obnova Kneževa dvora

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić održao je danas radni sastanak s ravnateljicom Zavoda za obnovu Dubrovnika Ivom Carević Peković, ravnateljicom Dubrovačkih muzeja Pavicom Vilać i suradnicima na temu obnove Kneževa dvora.

Zavod za obnovu Dubrovnika nositelj je projekta obnove Kneževa dvora u suradnji s Dubrovačkim muzejima, a tražit će se i stajalište Dubrovačkog simfonijskog orkestra budući da je Orkestar također česti korisnik atrija, posebno u sezoni.

Vrijednost radova u prvoj fazi je 8 i pol milijuna kuna odnosno s PDV-om 11 milijuna kuna, odluka o izvođaču donesena je jučer, 12. studenog, a idućeg tjedan potpisat će se ugovor i održati inicijalni sastanak s podizvođačem. Pripremni radovi započet će 1. prosinca kako bi se od siječnja moglo započeti s prvom fazom rekonstrukcije za koju je planiran rok do 1. travnja 2016. godine, a radit će se stupovi, lukovi, vodovi i terasa Kneževa dvora. Dinamika radova prilagodit će se programu i potrebama Muzeja.

Druga faza, planirana za kraj iduće godine, uz rješavanje tehničko-tehnološkog bloka uključivat će i stavljanje u funkciju zgradu bivšeg zatvora u koju će se potom preseliti većina administracije ustanova u kulturi Grada Dubrovnika. Sve će se raditi u skladu s konzervatorskim smjernicama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *