Input your search keywords and press Enter.

Dubrovački simfonijski orkestar i mladi saksofonist Lovro Merčep pod ravnanjem talijanskog dirigenta, maestra Stefana Mazzolenija, nastupili su pred brojnom festivalskom publikom sinoć, 31. srpnja u atriju Kneževa dvora, dok će večeras na istom mjestu operne arije i talijanske kancone izvesti tenor Domagoj Dorotić.

Sinoćnja glazbena večer pod ravnanjem specijalista za glazbu 20. stoljeća Stefana Mazzolenija imala je na repertoaru ‘temperamentnu’ četverostavačnu suitu Plesovi iz baleta Estancia jednoga od najvažnijih skladatelja klasične glazbe 20. stoljeća, Argentinca Alberta Ginastera. Dubrovačka publika  posebno je toplo primila praizvedbu Koncerta za saksofon i gudače, nagrađivanog sugrađanina Ivana Končića. Mladi kompozitor skladao je to djelo za dragog prijatelja i nevjerojatnog saksofonista Lovra Merčepa, koji ga je kao solist na ovom koncertu i praizveo. Skladba u promjenjivim ritmičkim formulama tipičnim za Latinsku Ameriku izvrsno se nadovezala na Ginasterinu s početka večeri. Suita Pulcinella najutjecajnijeg skladatelja prošloga stoljeća, Igora Stravinskog izvedena je za kraj koncerta. Brojna publika velikim je pljeskom ispratila glazbenike koji su za bis izveli zadnji stavak suite Plesovi iz baleta Estancia.

Još jedna iznimna festivalska glazbena večer na repertoaru je već večeras, 1. kolovoza u Dvoru gdje će proslavljeni tenor Domagoj Dorotić u pratnji Lane Bradić na glasoviru izvesti talijanske kancone i arije. Početak kolovoza, tako će baš kao i početak Igara biti u znaku miljenika dubrovačke publike i čuvene arije Nessun dorma iz Puccinijeve opere Turandot. Zasigurno nitko neće spavati za vrijeme koncerta, na kojem će festivalska publika, nakon hvaljene izvedbe u noći otvaranja s Orlandovog stupa, imati priliku čuti ovu ariju opet večeras, u atriju Kneževa dvora s početkom u 21:30 sati.

Ulaznice su dostupne online na internetskim stranicama Igara www.dubrovnik-festival.hr, na prodajnim mjestima u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), na Stradunu, Multimedijalnom centru Visia, Kulturno–informativnom centru u Luži te dva sata prije početka izvedbe na blagajni na ulazu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *