Input your search keywords and press Enter.

XXII. Koordinacija i Susret dijabetičara Dalmacije održana je u Dubrovniku 07. listopada u organizaciji udruge Slatki život. Program je okupio preko 200 sudionika iz osam dalmatinskih dijabetičkih udruga. U jutarnjim satima u Restoranu Mimoza počeo je program, a otvorio ga je Pročelnik UO za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić, koji je pozdravio okupljene u ime Grada Dubrovnika i istaknuo kako je Grad uvijek bio partner Udruzi, te da se nada da će se u nadolazećem razdoblju zadržati iste smjernice.

Koordinator dijabetičkih udruga Dalmacije Branko Lulić istaknuo je ciljeve ovih susreta, a kroz koje se svi članovi udruga informiraju o novostima u svijetu dijabetesa, a upoznaju se i ljepote od Zadra do Dubrovnika.

Nakon brze marende, slijedio je đir dalmatinskih dijabetičara s vodičima po Gradu i izlet na Lokrum, a članovi Udruge Slatki život održali su redovnu izvještajnu godišnju Skupštinu i  usvojili izvješća za prethodno razdoblje i plan rada za naredno razdoblje.

Nakon povratka i ručka u Restoranu Mimoza sudionici Susreta su nastavili istraživati     prošlost, sadašnjost, kulturu i tradiciju Dubrovnika na Gradskim zidinama i tvrđavi Lovrijenac.

Na radnom sastanku XXII. Koordinacije razgovaralo se kroz više točaka o potrebnim mjerama za bolju edukaciju bolesnika i boljoj prevenciji komplikacija dijabetesa. Mjerodavnima će se uputiti dopisi sa našim zahtjevima, a koji su opravdani i u konačnici će voditi smanjivanju troškova Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, a na koje sada odlazi više od 4 milijarde kuna.

U kasnim popodnevnim satima slijedio je rastanak na Pilama i pozdrav do narednog susreta.

Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli i omogućili organizaciju Susreta, a to su Grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija u financijskom dijelu, a Rezervat Lokrum, Društvo turističkih vodiča Dubrovnik, Društvo prijatelja dubrovačke starine i Restoran Mimoza u radnom dijelu.

Najavljujemo nastavak aktivnosti za Svjetski dan šećerne bolesti 14. studenog.

 

Željko Jaković

Predsjednik udruge

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)