Input your search keywords and press Enter.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković sudjelovao je u otvorenju Parlamentarne konferencije ”Izgradnja demokratske sigurnosti na Sredozemlju: zajednički izazovi i odgovornosti”, koja se u organizaciji Vijeća Europe 6. studenog održava u Dubrovniku, u okviru predsjedanja Republike Hrvatske Odborom ministara Vijeća Europe.

Konferenciju je otvorio predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, uz potpredsjednicu Vlade RH i ministricu vanjskih i europskih poslova Mariju Pejčinović Burić i voditeljicu Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Sanju Puticu, a uvodne govore održali su predsjednica Parlamentarne skupštine Liliane Maury Pasquier i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

”Ovo je svakako najbolje mjesto na kojem se može govoriti o budućnosti demokracije, o ljudskim pravima i drugim važnim pitanjima današnjice. Jedno od važnih pitanja ovog područja je sigurnost i to je nešto što prepoznaju i naši turisti i zato smo zainteresirani i za pitanja sigurnosti u budućnosti”, istaknuo je gradonačelnik Franković u uvodnom obraćanju.

Pozvao je visoke uzvanike da obiđu i bogate povijesne znamenitosti svog grada domaćina Dubrovnika, kojeg je nazvao i kolijevkom diplomacije.

Marijana Aksić Vitković
Glasnogovornica Grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)