Input your search keywords and press Enter.

Konferencija – ENTRENOVA 2023

ENTRENOVA 2023 – ENTerprise REsearch InNOVAtion Conference (https://registration.sdewes.org/c_includes/ENTRENOVA23/schedule.php) održati će se 14.-16.9.2023. u prostorima Center for Advanced Academic Studies, Ul. don Frana Bulića 4. u Dubrovniku. Glavna organizatorica i začetnica konferencije je prof. dr. sc. Mirjana Pejić Bach s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Govornici konferencije su: viši predavač Ramona Diana Leon s Univesiteta Politecnica de Valencia iz Španjolske i red. prof. Shivam Gupta s odsjeka za informatičke sisteme, NEOMA Business School iz Francuske.

 

Aktualne teme kao što je digitalizacija radnih mjesta, umjetna inteligencija u poslovanju te duge promjene značajne za život i poslovanje biti će fokus znanstvenih rasprava konferencije Entrenova 2023. s uvaženim sudionicima iz redova znanstvenika međunarodne i domaće provincijacije. Promjene kao posljedica ubrzane digitalizacije već su se implementirale u poslovanje, intenziviralo se korištenje digitalnih tehnologija i mnogi poslovni procesi su se ubrzali i pojednostavili jer se događaju virtualno. Fleksibilna radna mjesta su poželjna, promijenjeni su stavovi lanca vrijednosti, proširene su mreže kooperanata radi prethodnih teškoća oko dobavnih lanaca te su se proširile mogućnosti radne snage kao posljedica tehnološke integracije ili automatizacije. Tehnologija koja postaje sastavnim dijelom naših živoga i poslovanja je Cloud computing, Big data analytics, Internet of things and connected devices, Artificial intelligence, Text, image and voice processing, E-commerce and digital trade, Robots, Augmented and virtual reality, 3D and 4D printing and modelling, Quantum computing.

Do 2025. godine 85 milijuna radna mjesta zamijeniti će automatizacija te 149 milijuna poslova biti će usmjerenih na novu tehnologiju. Procjenjuje se da će biti istom brzinom ići i automatizacijom poslova te će oko 40% baznih biti će obuhvaćeno primjenama. Posljedično će trebati oko 40% radnika prekvalificirati u skoroj budućnosti. Ključna su pitanja, tko je najodgovorniji za razvoj vještina ljudskog potencijala? Vlada, obrazovni sustav, organizacija ili svaki  osviješteni pojedinac ponaosob.

Gdje se nalazite u sustavu vrijednosti traženih vještina? Koje od ovih vještina možete pripisati sebi s popisa najtraženiji digitalnih i mekih vještine u 2022.?

Checklist najtraženijih digitalnih i mekih vještina

Soft Skills (meke vještina) Checklist Digitalne vještine Checklist
Komunikacija   Dizajn proizvoda  
Upravljanje promjenama   Obrada podataka  
Profesionalni razvoj   Dizajn korisničkih usluga  
Storytelling   Statistička vizualizacija  
Planiranje   Strategija sigurnosti  
Influencing   Cloud Infrastructure  
Uspješno odlučivanje   Sustavi lanaca obskrbe  
Rješavanje problema   Social Media  
Razvoj ljudskog potencijala   Upravljanje operacijama  
Ljudski resursi   Upravljanje procesima  

 

Strategija fokusirati se isključivo na razvoj digitalnih vještina te zanemariti razvoj onih mekih *soft vještina*?!

Ako imate vještine navedene u nastavku teksta, vi ste zasigurno poželjni ljudski potencijal s blistavom poslovnom perspektivom: Analitičko i kreativno razmišljanje, aktivno i strateško učenje, složeni interdisciplinarni pristup rješavanje problema, sklonost originalnosti i inovativnosti, sklonost korištenju tehnologije u radu, korištenje tehnologije projektiranja i programiranja, liderske crte ličnosti, otpornost na stres, razvijena emocionalna inteligencija, moć uvjeravanja i pregovaranja!

Sva ova i mnoga druga pitanja biti će tema diskusija panela konferencije ENTRENOVA 2023.

Entrenova organizacijski tim

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.